Meld u aan als vrijwilliger
Ik ben een Vrijwilliger en meld me aan

Donderdag 6 september 2018
Introductiedag Belangenbehartiging

Inleiding:                              

Belangenbehartiging is een van de activiteiten van Alzheimer Nederland, naast onder andere het geven van voorlichting en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de introductiedag leggen we uit wat belangenbehartiging bij Alzheimer Nederland inhoudt en hoe we dit vormgeven. We gaan in op de behoeften van mantelzorgers en mensen met dementie, op de feiten & cijfers en op de standpunten van Alzheimer Nederland. Tevens krijgt u uitleg over de organisatie en financiering van dementiezorg in Nederland, de betekenis van de Zorgstandaard Dementie en onze landelijke campagne Samendementievriendelijk.  Aan het einde van de dag heeft u een mooi overzicht van al onze activiteiten en bent u hopelijk enthousiast geworden om in uw regio aan de slag te gaan. Wij nodigen u daarom van harte uit deze boeiende dag te bezoeken.

Doelstelling:                          
Kennismaken met de werkzaamheden van belangenbehartigers, zodat u praktisch binnen uw regionale afdeling aan de slag kunt. Als subdoelstelling geldt: uitwisseling tussen andere (startende) belangenbehartigers en kennismaken met diverse medewerkers van het landelijk bureau van Alzheimer Nederland. De deuren van Alzheimer Nederland staan deze dag speciaal voor u open. Wij ontvangen u graag op ons landelijk bureau in Amersfoort.

Bestemd voor:                      
Lokale en regionale belangenbehartigers (bestuurslid of geen bestuurslid). De introductiedag is ook bedoeld voor bestuursleden die meer over belangenbehartiging willen weten. Zowel startende vrijwilligers als vrijwilligers die al langer actief zijn en weer een update willen, zijn welkom.

Aantal deelnemers: maximaal 10
Voorwaarden: U bent ingeschreven als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland.

Voorbereiding:  Geen. Tijdens de introductiedag ontvangt u van ons een informatiepakket.

Het programma:
9.30 - 10.00 uur     Inloop met koffie/thee
10.00 - 10.30 uur   Kennismaking, doelstellingen/leerwensen & uitwisseling
10.30 - 12.30 uur   Feiten & cijfers belangenbehartiging,  behoeften doelgroep en onze landelijke lobby, kennismaken met collega’s landelijk bureau
12.30 - 13.30 uur   Lunchpauze
13.30 - 15.30 uur   Ketenzorg dementie, Zorgstandaard dementie, onze 6 speerpunten, Samen dementievriendelijk, activiteiten belangenbehartiger
15.30 - 16.00 uur   Evaluatie doelstellingen/leerwensen en afsluiting

Ongeveer 1 week voorafgaand aan de workshop ontvangt u het programma en de routebeschrijving.

Aanmelding:
U dient zich vooraf via het Vrijwilligersplein aan te melden. Op basis van uw aanmelding bestellen wij soep en broodjes. Om onnodige  kosten te voorkomen vragen wij u dringend bij verhindering tijdig (48 uur van te voren) melding hiervan te doen.

Meer informatie:  Voor meer informatie kunt u terecht bij Anne-marie Bruijs.

Ik ben een Vrijwilliger en meld me aan