Meld u aan als vrijwilliger
Ik ben een Vrijwilliger en meld me aan

Donderdag 30 november 2017
Toponderzoekers vertellen hun verhaal: jij komt toch ook?

Eerder dit jaar kozen de vrijwilligers van de regionale afdelingen drie onderzoeken uit - voor een extra financiële stimulans - voor de besteding van hun resterende jaarbedrag. Drie toponderzoekers komen daarom op donderdag 30 november naar Het Huis voor de Gezondheid om te vertellen over hun onderzoek. En al jouw vragen daarover te beantwoorden. Daar kun jij bij zijn: dus meld je snel aan. De bijeenkomst duurt van 17.00 tot 20.00 uur en is bedoeld voor alle vrijwilligers. We zorgen voor een eenvoudige maaltijd.

De volgende onderzoekers delen hun onderzoek graag met jou:

Prof. dr. R.M. Droës, van het onderzoek 'DementTalent, vrijwilligerswerk door mensen met dementie'. Een onderzoek naar de effecten van een programma dat mensen met dementie vrijwilligerswerk laat uitvoeren.  Meer over dit onderzoek via de website 
Dr. Bart Eggen, van het onderzoek 'De rol van afweercellen bij de ziekte van Alzheimer'. Dit onderzoek kijkt naar de rol van afweercellen bij de ziekte van Alzheimer. Spelen deze cellen, die ons normaal beschermen tegen bacteriën en virussen juist een negatieve rol bij de ziekte van Alzheimer? Meer over dit onderzoek via de website. 
Drs. E.G. Birkenhäger, van het onderzoek 'Beter thuis met dementie'. Een onderzoek naar een vakantieweek voor echtparen, waarbij de mantelzorgers een cursus krijgen aangeboden en de mensen met dementie een programma krijgen gericht op het omgaan met de gevolgen van dementie. Meer over dit onderzoek via de website.

Je kunt je nog aanmelden tot 20 november a.s.

Heb je nog vragen neem dan gerust contact op met w.richter@alzheimer-nederland.nl

Ik ben een Vrijwilliger en meld me aan