Meld u aan als vrijwilliger

Introductie

Introductie

Welkom op het Vrijwilligersplein. Komt u hier voor het eerst of weet u niet precies wat u hier kunt vinden volgt u dan deze introductie. Die kunt u ook in delen volgen. Heeft u de toelichting niet meer nodig klikt u dan op “ik wil dit niet meer zien”. Op het Vrijwilligersplein vindt u informatie om het u als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland zo makkelijk mogelijk te maken. Vanuit deze beginpagina kunt u via het horizontale menu boven de grote openingsfoto (witte vlak) op zoek naar de informatie die u zoekt. Wij bieden u nieuws, evenementen, thema’s, materialen en trainingen. Rechts bovenaan het scherm kunt u zich als vrijwilliger aanmelden; u wordt doorgeleid naar een aanmeldformulier. En u leest hier waarom Irma en Arjen vrijwilliger zijn bij Alzheimer Nederland. Bij het vergrootglas onder de aanmeldknop kunt u invoeren wat u zoekt en wordt u meteen doorgeleid naar de gewenste informatie. Heeft u suggesties om het gebruik van het Vrijwilligersplein te verbeteren maakt u dan gebruik van de verticale balk “Feedback” helemaal links in uw beeldscherm. Onder de grote foto vindt u op deze beginpagina nog een zogenaamd snelmenu waarmee u verkort bijvoorbeeld naar het laatste nieuws wordt geleid. In het vervolg van deze introductie leert u wat u nog meer kunt vinden op het Vrijwilligersplein.

Nieuws

Onder “Nieuws” plaatsen wij twee keer per week “vers” nieuws. De nieuwsberichten staan chronologisch geordend. Met de balk “Laad meer berichten” kunt u oudere berichten ophalen. U kunt ook de zoekfunctie rechts bovenaan de pagina gebruiken. Linksboven in het grijze gedeelte staat aangegeven waar u zich bevindt. Klikt u daar “home” aan dan wordt u teruggeleid naar de beginpagina van het Vrijwilligersplein. Rechtsboven de “tegeltjes” van de nieuwsberichten kunt u bij “Maak een selectie” een specifiek thema kiezen (en een bepaalde regio in Nederland) zodat u gericht kunt zoeken naar informatie. Klikt u een “tegel” aan dan krijgt u het hele nieuwsbericht.

Evenementen

In het horizontale menu (in het witte gedeelte bovenaan de pagina) ziet u als derde mogelijkheid “Evenementen”. U vindt hier evenementen die voor u als vrijwilliger interessant kunnen zijn. Verder is de pagina gelijk aan de pagina met nieuws. Alle functies die daar staan omschreven vindt u ook op deze pagina met de informatie over evenementen. In het vervolg van deze introductie leert u wat u nog meer kunt vinden op het Vrijwilligersplein.

Thema’s

Onder thema’s vindt u informatie gekoppeld aan de verschillende vrijwilligersfuncties bij Alzheimer Nederland. Aan de linkerzijde van het witte blok vindt u verticaal de thema’s weergegeven. Daarnaast ziet u ze in tegels met een foto weergegeven. Op deze pagina blijft het verticale menu steeds gehandhaafd zodat u makkelijk van thema kunt wisselen. Op het andere deel van het scherm vindt u verdere informatie: eerst een inleiding op het thema en daaronder verdere informatie gerangschikt naar deelthema’s.

Materialen

Deze pagina is qua opbouw grotendeels vergelijkbaar met de vorige pagina (Thema’s). In de linker verticale menubalk kiest u een thema. Net als bij de pagina “Thema’s”. Bij het aanklikken van een thema ziet u dit donkergrijs worden en komt er daaronder een verticaal submenu beschikbaar. Als u daar met de cursor overheen gaat ziet u aan de linkerzijde van het balkje met het subthema een rood verticaal staafje. Klikt u deze balk nu aan dan krijgt u vervolgens daarnaast de relevante materialen in beeld.

Trainingen

De pagina trainingen is qua opzet vergelijkbaar met de pagina’s “Nieuws” en “Evenementen”. Hier vindt u alle trainingen/studiedagen/intervisiebijeenkomsten e.d. voor vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Met een beschrijving van het programma en waar de bijeenkomst plaatsvindt. Ook vindt u er de contactpersoon vermeld en is er de mogelijkheid om u met één druk op de knop aan te melden. Verder zijn alle eerder genoemde functies en doorverwijzingen ook hier beschikbaar. In het vervolg van deze introductie leert u wat u nog meer kunt vinden op het Vrijwilligersplein.

Contact

Op deze pagina vindt u alle contactgegevens. U vindt de bereikbaarheidsgegevens van onze regionale afdelingen en Alzheimer Cafés, maar ook de contactgegevens van het landelijk bureau. Verder vindt u de bereikbaarheidsgegevens van de medewerkers. U kunt hier met de bekende functie “Maak een selectie” zoeken naar medewerkers die bij een bepaald thema en/of een bepaalde regio horen. Hiermee komt een einde aan deze introductie. Heeft u nog vragen schroomt u dan niet om contact op te nemen met w.richter@alzheimer-nederland.nl.