Meld u aan als vrijwilliger
Aanmelden

Vrijdag 23 maart 2018
Training Gespreksleider in het Alzheimer Café/Trefpunt | Heemstede

Het Alzheimer Café heeft inmiddels in veel regio's een niet meer weg te denken plaats veroverd in de hulpverlening aan mensen met dementie en hun familieleden. Om te kunnen voortbouwen op dit succes, is het belangrijk dat de gespreksleiding in elk Alzheimer Café over een goede deskundigheid beschikt. Ook is het vanuit het oogpunt van continuïteit belangrijk dat er voldoende gekwalificeerde gespreksleiders zijn. De gedachte is dat alle gespreksleiders van Alzheimer Cafés de training doorlopen om op deze manier bij te dragen aan de kwaliteitsbewaking van de Alzheimer Cafés.

Doelstelling
Het ontwikkelen van vaardigheden om een goede gespreksleider te worden.

Bestemd voor
Gespreksleiders die de training nog niet gevolgd hebben.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers is minimaal 7 en maximaal 10 personen. Bij te weinig inschrijvingen kan besloten worden om te training te annuleren.

Voorbereiding
Je krijgt van tevoren de handleiding Alzheimer Café, het boek van Bère Miesen: “dementie, zo gek nog niet”; Publieksversie Zorgstandaard dementie en de folder Dementie.nl toegestuurd. Het is de bedoeling dat je alles hebt doorgenomen voor de training.

Het programma
De training is en theoretisch en praktisch gericht. Aan het eind van de dag maak je met elkaar een vervolgafspraak voor een terugkoppelingsdag ca. 9 maanden later.

Meer informatie: Secretariaat Afdelingen | Karin van der Velden | secretariaatafdelingen@alzheimer-nederland.nl

Aanmelden