Richtlijnen voor samenwerking met de farmaceutische industrie

De ontwikkeling van nieuwe medicijnen voor behandeling van dementie, in het bijzonder de ziekte van Alzheimer, heeft de bereidheid vergroot van farmaceutische bedrijven om organisaties te sponsoren die familie en verzorgers van patiënten en hun naaste omgeving vertegenwoordigen.

 1. Alzheimer Nederland verwelkomt de ontwikkelingen van nieuwe geneesmiddelen voor dementie en de investering van de farmaceutische industrie op dit gebied en onderhoudt contacten met relevante bedrijven. Alzheimer Nederland hoopt op de hoogte te worden gehouden van de nieuwe ontwikkelingen in deze sector.
 1. In alle onderhandelingen met de farmaceutische industrie blijft Alzheimer Nederland onpartijdig. Alzheimer Nederland zal niet een speciale fabrikant of een speciaal product aanbevelen.
 1. Informatie over geneesmiddelen of klinisch onderzoek wordt niet bekendgemaakt door Alzheimer Nederland, tenzij het is geschreven door personen die onafhankelijk zijn van de farmaceutische industrie.
 1. Alzheimer Nederland is vrij donaties aan te nemen van farmaceutische bedrijven.
   
 2. Als Alzheimer Nederland sponsoring van een farmaceutisch bedrijf aanvaardt, dan wordt deze sponsoring toegekend aan acties en evenementen of aan bepaalde bestemmingen.
   
 3. Donaties van de farmaceutische, geeft hen niet het recht de inhoud te bepalen van publicaties of informatief materiaal van Alzheimer Nederland. Ook geeft het hen niet het recht het programma of de sprekers te bepalen van een conferentie of symposium dat wordt georganiseerd door Alzheimer Nederland. Te allen tijde heeft Alzheimer Nederland de volledige redactionele en bestuurlijke controle.
   
 4. Alzheimer Nederland zal op basis van samenwerking met de farmaceutische industrie/ een farmaceut altijd een contract opstellen. Dit contract kunt u opvragen bij de sectie Marketing via 033 – 303 25 72.
   
 5. Te allen tijde zal Alzheimer Nederland zich ervan verzekeren dat commerciële ondersteuning voor haar programma’s en materialen niet kan worden geïnterpreteerd als goedkeuring voor een zaak of een product en zij zal alle noodzakelijke stappen nemen om dergelijke schijn te vermijden.

Deze richtlijn volgt de richtlijnen zoals vastgesteld door Alzheimer Europe. Stichting Alzheimer Nederland conformeert zich aan deze richtlijn binnen Nederland.

Bekijk ook:

Richtlijnen voor fondsenwerving

Lees verder

Richtlijnen voor farmaceutische industrie

Lees verder