Gespreksleider in het Alzheimer Café

De Spaarbankhoeve
Hoogeveenseweg 5
7931 TD FLUITENBERG
Nederland

52.7459701, 6.4648428

Plan Route

Het Alzheimer Café heeft inmiddels in veel regio's een niet meer weg te denken plaats veroverd in de hulpverlening aan mensen met dementie en hun familieleden. Om te kunnen voortbouwen op dit succes, is het belangrijk dat de gespreksleiding in elk Alzheimer Café over een goede deskundigheid beschikt. Ook is het vanuit het oogpunt van continuïteit belangrijk dat er voldoende gekwalificeerde gespreksleiders zijn. De gedachte is dat alle gespreksleiders van Alzheimer Cafés de training doorlopen om op deze manier bij te dragen aan de kwaliteitsbewaking van de Alzheimer Cafés.

Doelstelling 
Het ontwikkelen van vaardigheden om een goede gespreksleider te worden.

Bestemd voor
Gespreksleiders die de training nog niet gevolgd hebben.

Aantal deelnemers
Het aantal deelnemers is minimaal 7 en maximaal 12 personen. Bij te weinig inschrijvingen kan besloten worden om te training te annuleren.

Voorbereiding 
Je krijgt van tevoren:

  • De handleiding Alzheimer Café
  • Het boek van Bère Miesen: “Dementie, zo gek nog niet”
  • Publieksversie Zorgstandaard dementie
  • De folder Dementie.nl  

Het is de bedoeling dat je alles hebt doorgenomen voor de training.

Het programma
De training is theoretisch en praktisch gericht. Aan het eind van de dag maak je met elkaar een vervolgafspraak voor een tweede trainingsdag circa 9 maanden later.

Meer informatie 
Heb je nog vragen over deze training? Neem dan contact op met Karin van der Velden via secretariaatafdelingen@alzheimer-nederland.nl.

Terug