Instructie omgaan met het nieuwe CRM-Systeem Nexios | Amersfoort

Huis van de gezondheid
Stationsplein 121
3818 LE Amersfoort
Nederland

Deze bijeenkomst is bedoeld voor: 
- secretarissen van een regionale afdeling
- bestuurslid vrijwilligers(beleid)
- bestuurslid PR en communicatie

In deze bijeenkomst gaan we met elkaar oefenen in het gebruik van Nexios, het nieuwe CRM systeem van Alzheimer Nederland. In dit systeem worden alle contact- en adresgegevens van onze vrijwilligers veilig en AVG-proof (Algemene Verordening Gegevensbescherming) opgeslagen. In deze bijeenkomst gaan we met elkaar aan het werk. Je leert hoe je een nieuwe vrijwilliger of relatie moet inschrijven in Nexios en je leert selecties te maken zodat je een specifieke doelgroep uit jouw afdeling kunt bereiken met bijvoorbeeld een uitnodiging voor een bijeenkomst.
Naast de instructie voor het gebruik van Nexios, zullen we ook de regels rondom de nieuwe verordening gegevensbescherming bespreken.
Het laatste onderwerp van gesprek deze bijeenkomst is het gebruik van OneDrive, een onderdeel van het Office 365 pakket. Met OneDrive kun je op eenvoudige wijze documenten delen met bestuursleden. Het is vergelijkbaar met bijvoorbeeld Dropbox. We laten zien hoe OneDrive werkt en hoe je op deze manier veilig en vertrouwd documenten met elkaar kunt delen.

Voor de secretaris is deze bijeenkomst min of meer verplicht. In sommige afdelingen is een bestuurslid vrijwilligers(beleid) aanwezig, hij of zij is ook van harte welkom.
Omdat het vanaf 25 mei vanwege de AVG verboden is om nog in je eigen computer adreslijstjes van relaties te bewaren, zullen afdelingen ook hun eigen relatiebestand in Nexios gaan opbouwen. Vandaar dat ook het bestuurslid PR en communicatie deze training mag volgen. 

Alle andere vrijwilligers voor wie dit relatiebeheersysteem wellicht handig of nuttig is (denk aan PR-lid van het Alzheimer Café) krijgen later dit jaar een instructie. Voor hen is deze bijeenkomst nu dus nog niet bedoeld.

Belangrijk: Neem je eigen laptop mee naar deze bijeenkomst want we gaan na een korte uitleg direct samen aan de slag!

Vanaf 17.30 uur staat een eenvoudige maaltijd voor je klaar. Om 18.00 uur start de bijeenkomst.
Meld je aan voor 24 mei via de aanmeldknop bovenaan deze pagina.

Er worden zes van dit soort instructiebijeenkomsten georganiseerd in het land. 
29 mei in Weert, 30 mei in Tilburg, 31 mei in Amersfoort, 4 juni in Zwolle, 5 juni in Heemstede en 7 juni in Dordrecht.  Kies voor de bijeenkomst die past in je agenda, dus: Graag tot ziens bij een van de regionale bijeenkomsten!

Terug