Introductiedag belangenbehartiging

Huis voor de Gezondheid
Stationsplein
3818 LE Amersfoort
Nederland

52.1561113, 5.3878266

Plan Route

Belangenbehartiging is een van de activiteiten van Alzheimer Nederland, naast onder andere het geven van voorlichting en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de introductiedag leggen we uit wat belangenbehartiging bij Alzheimer Nederland inhoudt en hoe we dit vormgeven. We gaan in op de behoeften van mantelzorgers en mensen met dementie, op de feiten & cijfers en op de standpunten van Alzheimer Nederland.

Ook krijg je uitleg over de organisatie en financiering van dementiezorg in Nederland, de betekenis van de Zorgstandaard Dementie en onze landelijke campagne Samendementievriendelijk. Aan het einde van de dag heb je een mooi overzicht van al onze activiteiten en ben je hopelijk enthousiast geworden om jouw regio aan de slag te gaan. Wij nodigen je daarom van harte uit deze boeiende dag te bezoeken.

Doelstelling
Kennismaken met de werkzaamheden van belangenbehartigers, zodat je praktisch binnen jouw regionale afdeling aan de slag kunt. Als subdoelstelling geldt: uitwisseling tussen andere (startende) belangenbehartigers en kennismaken met diverse medewerkers van het landelijk bureau van Alzheimer Nederland. Wij ontvangen je graag op ons landelijk bureau in Amersfoort.

Bestemd voor
Lokale en regionale belangenbehartigers (bestuurslid of geen bestuurslid). De introductiedag is ook bedoeld voor bestuursleden die meer over belangenbehartiging willen weten. Zowel startende vrijwilligers als vrijwilligers die al langer actief zijn en weer een update willen, zijn welkom.

Aantal deelnemers 
Maximaal 10

Voorwaarden
Je bent ingeschreven als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland.

Voorbereiding
Geen. Tijdens de introductiedag ontvangt je van ons een informatiepakket.

Ongeveer 1 week voorafgaand aan de workshop ontvang je het programma en de routebeschrijving.

Aanmelding
Meld je vooraf aan. Op basis van jouw aanmelding bestellen wij soep en broodjes. Om onnodige kosten te voorkomen, vragen wij je ons te informeren als je verhinderd bent. 

In het kader van de AVG (algemene verordening gegevensbescherming):

Na aanmelding worden jouw naam, telefoonnummer en e-mailadres gedeeld met de trainer.  Bij de bevestiging wordt jouw e-mailadres gedeeld met de overige deelnemers.

Mocht je hier bezwaar tegen hebben, kun je dit aangeven bij jouw aanmelding.