Introductiedag belangenbehartiging | september 2019

Huis voor de Gezondheid
Stationsplein 121
3818 LE AMERSFOORT
Nederland

52.1529872, 5.3721679

Plan Route

Belangenbehartiging is een van de activiteiten van Alzheimer Nederland, naast onder andere het geven van voorlichting en het mogelijk maken van wetenschappelijk onderzoek. Tijdens de introductiedag leggen we uit wat belangenbehartiging bij Alzheimer Nederland inhoudt en hoe we dit vormgeven. We gaan in op de behoeften van mantelzorgers en mensen met dementie, op de feiten & cijfers en op de standpunten van Alzheimer Nederland.

Ook krijg je uitleg over de organisatie en financiering van dementiezorg in Nederland, de betekenis van de Zorgstandaard Dementie en onze landelijke campagne Samendementievriendelijk. Aan het einde van de dag heb je een mooi overzicht van al onze activiteiten en ben je hopelijk enthousiast geworden om jouw regio aan de slag te gaan. Wij nodigen je daarom van harte uit deze boeiende dag te bezoeken.

Doelstelling
Kennismaken met de werkzaamheden van belangenbehartigers, zodat je praktisch binnen jouw regionale afdeling aan de slag kunt. Als subdoelstelling geldt: uitwisseling tussen andere (startende) belangenbehartigers en kennismaken met diverse medewerkers van het landelijk bureau van Alzheimer Nederland. Wij ontvangen je graag op ons landelijk bureau in Amersfoort.

Bestemd voor
Lokale en regionale belangenbehartigers (bestuurslid of geen bestuurslid). De introductiedag is ook bedoeld voor bestuursleden die meer over belangenbehartiging willen weten. Zowel startende vrijwilligers als vrijwilligers die al langer actief zijn en weer een update willen, zijn welkom.

Aantal deelnemers 
Maximaal 10

Voorwaarden
Je bent ingeschreven als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland.

Voorbereiding
Geen. Tijdens de introductiedag ontvangt je van ons een informatiepakket.

Het programma
9.30 - 10.00 uur: Inloop met koffie/thee
10.00 - 10.30 uur: Kennismaking, doelstellingen/leerwensen & uitwisseling
10.30 - 12.30 uur: Feiten & cijfers belangenbehartiging, behoeften doelgroep en onze landelijke lobby, kennismaken met collega’s landelijk bureau
12.30 - 13.30 uur: Lunchpauze
13.30 - 15.30 uur: Ketenzorg dementie, Zorgstandaard dementie, onze 6 speerpunten, Samen dementievriendelijk, activiteiten belangenbehartiger
15.30 - 16.00 uur: Evaluatie doelstellingen/leerwensen en afsluiting

Ongeveer 1 week voorafgaand aan de workshop ontvang je het programma en de routebeschrijving.

Aanmelding
Meld je vooraf via het Vrijwilligersplein aan. Op basis van jouw aanmelding bestellen wij soep en broodjes. Om onnodige kosten te voorkomen, vragen wij je ons te informeren als je verhinderd bent. 

Meer informatie
Voor meer informatie kun je terecht bij Anne-marie Bruijs.

Terug