Masterclass voor Gespreksleiders in het Alzheimer Café

Huis voor de Gezondheid
Stationsplein121
3818 LE AMERSFOORT
Nederland

52.1529872, 5.3721679

Plan Route

De eerste trainingsdag richt zich vooral op de startende gespreksleider en de betekenis van het Alzheimer Café/Trefpunt en wat daarin de rol is voor die gespreksleider, De tweede trainingsdag zich vooral richt op de eerste ervaringen van de gespreksleider. Deze dag zorgt ook voor een verdieping van jouw rol als gespreksleider en vraagt daarbij ook naar jezelf te kijken in die rol.

De masterclass, is voor de gespreksleider voor wie het goed is om nieuwe input te krijgen, te reflecteren op hoe je deze belangrijke functie vorm geeft en welke ontwikkelingen we de afgelopen jaren hebben meegemaakt met elkaar. Daarnaast is het delen van ervaringen en het opdoen van nieuwe kennis ook aan de orde. Het is een logisch vervolg voor alle inmiddels wat meer ervaren gespreksleiders.

Doelstelling
Aan het eind van deze dag heb je die verdieping gekregen, ga je met hernieuwde energie naar de volgende café/trefpuntavond, is weer helemaal helder waarom je deze rol hebt en wat deze kan toevoegen en bijdragen aan een geslaagde avond voor mensen met dementie en hun mantelzorgers.

Doelgroep
Bestemd voor gespreksleiders in het Alzheimer Café/Trefpunt die al een aantal jaren gespreksleider zijn, de twee trainingsdagen hebben gevolgd en een verdieping willen zoeken van hun rol als gespreksleider.

Aantal deelnemers: 6 á 12. Vol is vol. Dus wees op tijd met uw aanmelding!

Voorbereiding
Iedere deelnemer geeft schriftelijk antwoord op onderstaande vragen. Stuur de antwoorden voor 15 oktober 2018 naar: beremiesen@hotmail.com of Gevers Deynootweg 19 D,  2586 BB Den Haag.

De vragen

  1. Waar loop ik als gespreksleider tegen aan in mijn Alzheimer Café/Trefpunt op het gebied van de regie?
  2. Wat doe ik nu als gespreksleider wezenlijk anders dan in het begin?
  3. Voor wie is het Alzheimer Café/Trefpunt  in eerste instantie bedoeld: voor mensen met dementie, mantelzorgers of voor hulpverleners? Hoe krijg ik hen in het Alzheimer Café/Trefpunt?
  4. Hoe kijk ik aan tegen de structuur en de richtlijnen zoals in de handleiding vermeld?            

Meer informatie 
Heb je nog vragen over deze training? Neem dan contact op met Karin van der Velden via secretariaatafdelingen@alzheimer-nederland.nl.

Terug