Workshop Activerend Schrijven

Hotel Heiderhof
Golflaan 1
8445 SR HEERENVEEN
Nederland

52.9356884, 5.9410743

Plan Route

Persberichten en andere teksten zijn vaak bedoeld om te zenden, met andere woorden om te informeren. Bijvoorbeeld over een activiteit die gaat plaatsvinden. Daarnaast wordt vaak (teveel) vaktaal of beleidstaal gebruikt. Hoe zorg je er nu voor dat de lezer ook echt geprikkeld wordt door een tekst en er iets mee gaat doen? In deze workshop leer je een boodschap om te zetten in een aansprekende tekst die de lezer aanzet om actie te ondernemen. Aan het eind van de workshop heb je een tekst geschreven die je direct kunt gebruiken en ga je naar huis met praktische tips om nog meer inspirerende teksten te schrijven.

Trainer: Dennis Hoogeveen (www.dennishoogeveen.nl)

De workshop is van 12.00 tot 16.00 uur, inloop vanaf 12.00 uur met een lichte lunch.

Voorbereiding: denk alvast na over het onderwerp van je tekst, en welk doel je met die tekst wil bereiken. Wil je bezoekers naar een activiteit trekken, vrijwilligers werven of bijvoorbeeld mensen bewust maken van het belang van casemanagement? Indien voorhanden, neem dan je eigen laptop -volledig opgeladen- mee.

Toelatingscriteria: bestemd voor: PR- en Communicatievrijwilligers en andere vrijwilligers die willen werken aan de zichtbaarheid van de afdeling, maar ook bijvoorbeeld belangenbehartigers die een inhoudelijke boodschap willen verkondigen.

Terug