Doelstellingen

  • Vergroten bewustwording over de vrijwilligersorganisatie (Wie zijn zij, wat doen zij);

  • Nederland laten zien dat we een groot waardevol netwerk hebben in ieders buurt;

  • Aanzetten tot nadenken ‘is dit ook iets voor mij?’  (Hoeveel tijd, welke kennis en ervaring, welke achtergronden etc.) ;

  • Nederland laten voelen dat we mensen welkom heten om ons netwerk te versterken.

Voor wie 

We richten ons met name op de doelgroep man/vrouw/x 45+. In (rand)stedelijk gebied en op het platteland. En zo divers mogelijk: gepensioneerden én werkenden, mensen met een migratieachtergrond, lager en hoger opgeleiden: iedereen is welkom en van waarde.  

Storytelling 

In plaats van letterlijk laten zien wat alle werkzaamheden zijn, hebben we gekozen voor storytelling. Uit gedragspsychologie blijkt dat als je mensen wilt inspireren en raken, je het niet voor hen moet invullen, maar veel beter tot hun eigen verbeelding kunt spreken. De korte film (video) die we hebben gemaakt is aantrekkelijk voor een brede groep mensen die we willen bereiken. De sfeer die het uitstraalt: een welkom gevoel, een warm bad. De verbeelding van de kijker: daar zou ik ook bij willen horen. De tekst (voice-over) vertelt bij de beelden hoe belangrijk het is dat mensen kunnen rekenen op bevlogen mensen in de buurt. Hoe trots we zijn op de impact die vrijwilligers maken; samen, door heel Nederland. NB. Alles is gemaakt met en door vrijwilligers!  

Media 

We gaan de video aanbieden bij regionale TV-zenders. En inzetten op al onze social mediakanalen. Maar misschien halen we wel de meeste impact uit het verspreiden van de video via onze eigen kanalen en achterban. Hieronder kun je het media plan lezen.  

 

Regionale televisie

De video is zichtbaar op de regionale televisie.

 

Netwerk Alzheimer Nederland

Zichtbaar via de homepage op de corporate website, via de Alzheimer Nederland nieuwsbrief (9 mei) en Dementie.nl en Samendementievriendelijk. De campagne zal ook zichtbaar zijn in de e-mailhandtekening van beroepskrachten (24 t/m 30 april). Iedereen vragen we de video te delen! 

 

Social media

We starten de campagne organisch via Facebook, Instagram stories en LinkedIn. Dit doen we twee keer: één keer op 21 april en één keer in de week van 1 mei t/m 7 mei.  Op LinkedIn en Facebook worden van 7 – 21 mei betaalde advertenties ingezet met de campagnevideo. De focus ligt hier op bereik, we willen mensen de video tonen die de vrijwilligersorganisatie nog niet (goed) kennen. 

Vrijwilligersnetwerk 

Hoe meer mensen de video delen, hoe groter het bereik. Deel de video daarom ook via je eigen netwerk. Maak daarvoor gebruik van onderstaande materialen.  

Materialen  

We zullen jullie materialen aanbieden die je zelf kunt aanpassen aan je eigen regio. Denk aan brochures, posters, flyers, en online middelen. De video plaatsen we op Youtube zodra deze klaar is, zodat iedereen hem kan gebruiken bij voorlichting en werving. De materialen plaatsen we hier zodra ze beschikbaar zijn.

Toolkit

Op zoek naar nieuwe gezichten voor een bestuursfunctie, Alzheimer Café of een project? In deze toolkit vind je een breed scala aan communicatiemiddelen en tips die je kunt inzetten voor wervingsdoeleinden.

Leuke feitjes

  • De crew heeft grotendeels de video pro bono gemaakt; binnen hun naaste kringen komt dementie voor.  

  • Op de video en in de voice-over van de video zijn vrijwilligers bij Alzheimer Nederland te zien en te horen.  

  • De video is opgenomen in de Zaanstreek en in Amsterdam-Noord.