Interview met collectecoördinator Kimberly de Jager “Ik geef de pen door aan….”

23 augustus 2018

Inspiratieverhaal in de rubriek 'Ik geef de pen door aan' -  profielschets van een vrijwilliger binnen de collecte. Kimberly de Jager uit Gouderak krijgt als eerste deze pen en draagt deze daarna over aan een andere coördinator. 

Kimberly de Jager_600x230.jpg

‘Ik ben Kimberly de Jager, 21 jaar en woon in Gouderak. Sinds één jaar ben ik collectecoördinator voor Alzheimer Nederland. De jaren daarvoor collecteerde ik altijd met twee anderen door Gouderak. Door omstandigheden kon de vorige coördinator hier niet meer mee doorgaan. Ik heb toen aangeboden om het op mij te nemen en zo ben ik op zoek gegaan naar collectanten. Ik ben iemand die zich graag inzet voor anderen en vind het leuk om dingen te regelen. Daarbij probeer ik altijd het uiterste eruit te halen.

Op het moment dat ik de collecte mocht organiseren in Gouderak, was ik eigenlijk nog maar samen met één collectant. Ik heb geprobeerd om heel Gouderak op de kaart te zetten: mensen appen, bellen, aanspreken op straat en een berichtje op Facebook. En het werkte! Uiteindelijk had ik genoeg collectanten om in heel Gouderak te kunnen collecteren. Wat was ik blij en trots dat dit was gelukt en dat ik zo weer iets kon betekenen voor anderen! Zodra ik alle collectanten gevonden had en de straten had verdeeld, ben ik de bussen persoonlijk langs gaan brengen. Iedereen had zo voldoende tijd om te kunnen collecteren. Na de collecteweek zijn de bussen weer bij mij thuis gebracht en heb ik het geld samen met mijn ouders geteld. Per collectant gaf ik dan het kaartje met het opgehaalde bedrag van hun straten en het totale bedrag van heel Gouderak. En wauw, wat een onwijs mooi bedrag was dit! Van drie collectanten per jaar, naar tien collectanten per jaar. En natuurlijk is dat dan te zien in de cijfers.

Ik ben trots dat we met elkaar een mooi bedrag hebben opgehaald. Dit stimuleert mij om ook de komende jaren door te gaan als coördinator. Ik doe dit met plezier en ben dankbaar voor alles wat wij samen ophalen om een steentje bij te dragen aan het werk van Alzheimer Nederland. En het belangrijkste: houd er plezier in en houd persoonlijk contact met je collectanten. Dat is de sleutel tot succes en een stimulans om het nog jaren vol te kunnen houden.’