Dementie en corona

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Het is bij ons bekend dat mensen met dementie en mantelzorgers vooral hulp vragen en accepteren van mensen die ze kennen, die ze vertrouwen. De vrijwilligers van de Alzheimer Cafés zijn die vertrouwde personen. 

Het is belangrijk dat we hen laten weten dat we er voor ze zijn. Ook al is dat niet fysiek maar op een andere manier. Dat we hen een hart onder de riem steken. En dat we hen waar nodig van relevante informatie voorzien.

Tips en informatie

Laatste nieuws over het coronavirus

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte over de impact voor vrijwilligers, mensen met dementie en mantelzorgers.

Lees het laatste nieuws

Contact met bezoekers Alzheimer Café

Welke vormen van contact zijn mogelijk nu Alzheimer Cafés geannuleerd zij? We hebben een aantal mogelijkheden voor je verzameld.
 

Bekijk de tips

Informatie voor mantelzorgers

Hoe ga je om met de corona-maatregelen als je naaste dementie heeft? dementie.nl heeft belangrijke informatie, tips en ideeën op een rij gezet. Handig om te delen met mantelzorgers.

Naar dementie.nl

Kleine moeite, groot gebaar

Hoe mooi is het om bezoekers van het Alzheimer Café in deze periode toch te kunnen spreken. Om hen te wijzen op de beschikbare informatie, om een luisterend oor te zijn in deze moeilijke tijd. Daarom hebben we een kort stappenplan gemaakt voor het bellen van Alzheimer Café bezoekers. Hoe organiseer je dit en waar moet je aan denken?

Lees meer

Laat je zien in de regio

> Inzetten van social media

Via social media komen ontzettend veel mooie en inspirerende voorbeelden voorbij om in contact te blijven met mensen met dementie en hen te helpen.

Lees meer

Hoe pas je de huisstijl toe?

Nu alle communicatie online gaat is het een mooie kans om de huisstijl van Alzheimer Nederland goed toe te passen en meteen de zichtbaarheid te vergroten.

Leer meer over de huisstijl

Wat kun jij doen?

 Veel mensen met dementie zijn kwetsbaar en ontvangen nu geen bezoek. En dat terwijl ze vaak afhankelijk zijn van het contact met anderen. Wat kun jij doen voor je buurvrouw, tante, opa, oma of vriend met dementie? 

Download de tips