Inspirerende voorbeelden tijdens coronacrisis

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Vrijwilligers worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken om tóch in contact te blijven met mensen met dementie en mantelzorgers. Hieronder delen we een aantal inspirerende voorbeelden van regionale afdelingen en Alzheimer Cafés. Heb jij ook een mooi voorbeeld? Deel die dan met ons via vrijwilligersplein@alzheimer-nederland.nl.

Online Alzheimer Cafés

Hieronder vind je meerdere voorbeelden van een digitaal Alzheimer Café.

Communicatie met sociaal kwetsbare groepen tijdens COVID-19

Op 15 januari 2021 vond er een symposium plaatst over 'communicatie met sociaal kwetsbare groepen tijdens COVID-19' door het Amsterdam Center for Health Communication. Dinant Bekkenkamp van Alzheimer Nederland (afdeling Wetenschappelijk Onderzoek) heeft een korte presentatie gehouden over de Alzheimer Cafés op dit symposium. Dit kon hij doen met al het mooie materiaal van alle vrijwilliger. Bekijk de presentatie via de website van het Amsterdam Center for Health Communication (ACHC) .

Bekijk video presentaties

Nieuwsbrieven

Verschillende afdelingen hebben speciale nieuwsbrieven verstuurd om mensen te informeren over dementie en het coronavirus. Hieronder kun je een aantal nieuwsbrieven bekijken ter inspiratie.

Kijk hier voor meer informatie over het gebruik van de huisstijl.

Voorbeelden van publicaties

Naast digitale oplossingen zijn er ook mooie voorbeelden van publicaties in huis-aan-huisbladen.

Advertentie afdeling Delft-Westland-Oostland

Krantenartikel Rivierenland

Gebruik van de huisstijl in (online) communicatiemiddelen

Alzheimer Nederland heeft richtlijnen opgesteld voor het gebruik van de huisstijl. Door allemaal de juiste kleuren, logo's en lettertypen te gebruiken treden we naar buiten als één gezicht. En dat draagt weer bij aan de herkenbaarheid van Alzheimer Nederland.

Bekijk de huisstijlrichtlijnen