Dementie en corona

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Het is bij ons bekend dat mensen met dementie en mantelzorgers vooral hulp vragen en accepteren van mensen die ze kennen, die ze vertrouwen. De vrijwilligers van de Alzheimer Cafés zijn die vertrouwde personen. 

Tips en informatie

Laatste nieuws over het coronavirus

We houden de ontwikkelingen rondom het coronavirus nauwlettend in de gaten en houden je op de hoogte over de impact voor vrijwilligers, mensen met dementie en mantelzorgers.

Lees het laatste nieuws

Draaiboek opstarten Alzheimer Café

Fysieke Alzheimer Cafés organiseren blijft een ‘op maat’ activiteit. Alzheimer Nederland heeft een draaiboek opgesteld ter ondersteuning bij de opening van Alzheimer Cafés tijdens corona.

Download het draaiboek

Informatie voor mantelzorgers

Hoe ga je om met de corona-maatregelen als je naaste dementie heeft? dementie.nl heeft belangrijke informatie, tips en ideeën op een rij gezet. Handig om te delen met mantelzorgers.

Naar dementie.nl

Inspirerende voorbeelden

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Vrijwilligers worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken om tóch in contact te blijven met mensen met dementie en mantelzorgers. Denk aan online Alzheimer Cafés, speciale nieuwsbrieven, advertenties en kaartjes. We delen een aantal mooie voorbeelden met je ter inspiratie voor jouw afdeling of Alzheimer Café.

Bekijk de voorbeelden

Laat je zien in de regio

> Inzetten van social media

Via social media komen ontzettend veel mooie en inspirerende voorbeelden voorbij om in contact te blijven met mensen met dementie en hen te helpen.

Lees meer

Hoe pas je de huisstijl toe?

Nu alle communicatie online gaat is het een mooie kans om de huisstijl van Alzheimer Nederland goed toe te passen en meteen de zichtbaarheid te vergroten.

Leer meer over de huisstijl

Wat kun jij doen?

 Veel mensen met dementie zijn kwetsbaar en ontvangen nu geen bezoek. En dat terwijl ze vaak afhankelijk zijn van het contact met anderen. Wat kun jij doen voor je buurvrouw, tante, opa, oma of vriend met dementie? 

Download de tips