Dementie en corona

De uitbraak van het coronavirus heeft grote invloed op onze samenleving, en dus ook voor mensen met dementie en hun naasten. Het is bij ons bekend dat mensen met dementie en mantelzorgers vooral hulp vragen en accepteren van mensen die ze kennen, die ze vertrouwen. 

Tips en informatie

Corona en Alzheimer Cafés

Meer informatie

 

Laatste nieuws coronavirus

Lees het laatste nieuws

 

Corona en mantelzorgers

Meer informatie

Inspirerende voorbeelden

De maatregelen rondom de coronacrisis raken mensen met dementie en hun familieleden hard. Vrijwilligers worden uitgedaagd om creatieve oplossingen te bedenken om tóch in contact te blijven met mensen met dementie en mantelzorgers. Denk aan online Alzheimer Cafés, speciale nieuwsbrieven, advertenties en kaartjes. We delen een aantal mooie voorbeelden met je ter inspiratie voor jouw afdeling of Alzheimer Café.

Bekijk de voorbeelden

Laat je zien in de regio

> Inzetten van social media

Via social media komen ontzettend veel mooie en inspirerende voorbeelden voorbij om in contact te blijven met mensen met dementie en hen te helpen.

Lees meer

Hoe pas je de huisstijl toe?

Nu alle communicatie online gaat is het een mooie kans om de huisstijl van Alzheimer Nederland goed toe te passen en meteen de zichtbaarheid te vergroten.

Leer meer over de huisstijl

Wat kun jij doen?

 Veel mensen met dementie zijn kwetsbaar en ontvangen nu geen bezoek. En dat terwijl ze vaak afhankelijk zijn van het contact met anderen. Wat kun jij doen voor je buurvrouw, tante, opa, oma of vriend met dementie? 

Download de tips