Afbeelding
Dementienetwerk Nederland (DNN)

 

Dementienetwerken

Door de verschillende dementienetwerken te verenigen, kunnen regionale ontwikkelingen uitgewisseld worden. Ook krijgen de dementienetwerken zo een sterkere positie en kunnen dagelijkse praktijk en kennis gedeeld worden. 

> Meer over dementienetwerken

Afbeelding
nationale dementiestrategie

 

Nationale dementiestrategie

Een van de pijlers van de Nationale Dementiestrategie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport zijn de dementienetwerken. De regionale dementienetwerken zijn belangrijk en gaan in de (nabije) toekomst steeds belangrijker worden. Dat komt omdat zorg steeds meer in de wijk wordt georganiseerd. Belangrijk dus om als vrijwilliger de ontwikkelingen van het dementienetwerk in jouw regio te volgen, aan te sluiten bij de overleggen en de onafhankelijke adviseur te zijn. Dementie Netwerk Nederland heeft in opdracht van VWS een projectplan geschreven wat er nodig is om de dementienetwerken te versterken.

Afbeelding
zorgstandaard dementie

 

Zorgstandaard dementie

De Zorgstandaard Dementie wijst de weg in hulp en zorg bij dementie. Het is eigenlijk hét handboek voor goede dementiezorg en ondersteunt dementienetwerken om hun dementiezorg te verbeteren, persoonsgericht en integraal.

> Meer over de Zorgstandaard dementie