Focusbrief

Elk jaar stelt Alzheimer Nederland drie verschillende focusbrieven op: één voor gemeenten, één voor de zorgverzekeraars en één voor de zorgkantoren. De focusbrieven zijn onze boodschappen aan gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren voor goede ondersteuning en zorg bij dementie. 

Lees de focusbrief

Boekje langer meedoen

70 procent van alle mensen met dementie in Nederland woont thuis en wil graag mee blijven doen aan het dagelijks leven. Alzheimer Nederland biedt de helpende hand met behulp van het boekje ‘Langer meedoen’. In dit boekje staan 10 voorbeelden die als handvatten kunnen dienen om gemeenten dementievriendelijk(er) te maken.

Lees meer

Dementiescan voor gemeenten

Alzheimer Nederland stimuleert gemeenten om dementievriendelijk te worden. Met de Dementiescan krijg je snel inzicht in hoe dementievriendelijk jouw gemeente is én hoe jij ervoor kunt zorgen dat jouw gemeente dementievriendelijker wordt.

Meer informatie

Tips van Julie: Hoe werkt de gemeente?

De gemeenteraadsverkiezingen komen eraan. Dat is een mooie kans om Alzheimer Nederland op de kaart te zetten. Juist nu er nieuwe raadsleden komen, is het goed om alvast contact te leggen. Om hier het meeste uit te halen, is het handig om te weten hoe de gemeente werkt. Dit document kan je hierbij helpen.

Meer Maatwerk, van Oldambt tot Roermond

Gemeenten staan voor een groot aantal opgaven. We vinden het belangrijk dat de mens hierbij  steeds een centrale plek inneemt. Bijvoorbeeld als het gaat om inwoners met dementie. In 2040 zal in  Nederland het aantal mensen met dementie verdubbeld zijn naar ruim een half miljoen en dat heeft een impact op elke gemeente. Het overgrote deel van alle mensen met dementie woont immers thuis en is aangewezen op zorg en ondersteuning vanuit de gemeente. Alzheimer Nederland heeft initiatieven vanuit gemeenten verzameld en gebundeld in het boekje Meer Maatwerk. Laat je inspireren!

Download het boekje

Lees de brief aan gemeenten