Leergang Politieke Sensitiviteit

Deze leergang bestaat uit 3 modules: verkenningsronde politiek bestuurlijke sensitiviteit, bestuursstijlen en een operationele consultatie middag. Fred Cohen, voormalig voorzitter afdeling Amsterdam geeft deze leergang. 

Lees meer

Workshop provinciale verkiezingen

Op 15 maart 2023 zijn de provinciale verkiezingen. De provincie gaat over wonen. Wonen is ook voor mensen met dementie een belangrijk thema. Hoe kun je als belangenbehartiger invloed uitoefenen op het dossier wonen?

Lees meer

 

Hoe werkt de gemeente?

Om invloed te hebben in de gemeente, is het goed om te weten hoe de gemeente georganiseerd is.

Meer informatie

 

Leergang gemeenteraadsverkiezingen 2022

Rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, hebben we een leergang georganiseerd. Heb je de leergang gemist, of wil je nog eens informatie nakijken? Hier vind je alle documenten van de 5 workshops

> Lees verder

 

Na de gemeenteraadsverkiezingen… en nu?

In de eerste 100 dagen na de verkiezingen wordt er onderhandeld over een nieuw coalitieakkoord. Hoe kun je invloed uitoefenen op het nieuwe collegeakkoord?

> Lees verder

 

Stemmen met dementie

Iedereen van 18 jaar en ouder mag zijn stem uitbrengen, ook mensen met dementie. Zolang iemand kan en wil stemmen en ook duidelijk kan aangeven op welke partij hij wil stemmen, kan dat. Om je hierbij te helpen geven wij graag wat tips.

Lees meer over dementievriendelijk stemmen