Jouw invloed in de politiek
Nederland telt 345 gemeente en iedere gemeente heeft een eigen gemeenteraad. Het aantal raadsleden – en dus zetels – verschilt per gemeente, afhankelijk van het aantal inwoners. De gemeente is verantwoordelijk voor de Wet Maatschappelijke Ondersteuning en voor wonen. Daarom is de gemeentepolitiek ook voor mensen met dementie en hun naaste van belang. In dit dossier geven we meer informatie over jouw rol als belangenbehartiger in de gemeente en wat jij kan doen.
Leergang Politieke Sensitiviteit
Deze leergang bestaat uit 3 modules: verkenningsronde politiek bestuurlijke sensitiviteit, bestuursstijlen en een operationele consultatie middag. Fred Cohen, voormalig voorzitter afdeling Amsterdam geeft deze leergang.
Workshop provinciale verkiezingen
Op 15 maart 2023 zijn de provinciale verkiezingen. De provincie gaat over wonen. Wonen is ook voor mensen met dementie een belangrijk thema. Hoe kun je als belangenbehartiger invloed uitoefenen op het dossier wonen?
Hoe werkt de gemeente?
Om invloed te hebben in de gemeente, is het goed om te weten hoe de gemeente georganiseerd is.
Leergang gemeenteraadsverkiezingen 2022
Rondom de gemeenteraadsverkiezingen van 2022, hebben we een leergang georganiseerd. Heb je de leergang gemist, of wil je nog eens informatie nakijken? Hier vind je alle documenten van de 5 workshops
Na de gemeenteraadsverkiezingen… en nu?
In de eerste 100 dagen na de verkiezingen wordt er onderhandeld over een nieuw coalitieakkoord. Hoe kun je invloed uitoefenen op het nieuwe collegeakkoord?
Stemmen met dementie
Iedereen van 18 jaar en ouder mag zijn stem uitbrengen, ook mensen met dementie. Zolang iemand kan en wil stemmen en ook duidelijk kan aangeven op welke partij hij wil stemmen, kan dat. Om je hierbij te helpen geven wij graag wat tips.
Nieuws
Dementie in Beeld, hoe geel kleurt jouw gemeente?
10 mei 2023Wetsvoorstel voor meer hulp bij stemmen naar Raad van State
5 mei 2023Terugblik Provinciale Verkiezingen
28 maart 2023