Informatie voor mantelzorgers

Alzheimer Nederland ondersteunt mantelzorgers onder andere door informatie over dementie te geven. Dementie.nl is het platform voor mantelzorgers. Ook hebben we brochures, zowel in het Nederlands als in andere talen.

Naar dementie.nl Brochures Alzheimer Nederland

Dementiemonitor Mantelzorg

Alzheimer Nederland vindt het belangrijk om te weten wat er leeft onder mantelzorgers. Zo kunnen we beter opkomen voor hun belangen en voor de belangen van de mensen waar zij voor zorgen. Wat vindt de mantelzorger belangrijk? Hoe ervaren zij de zorg voor hun naaste? Deze en meer vragen stellen we in de Dementiemonitor Mantelzorg. 

Naar de Dementiemonitor

Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen

Een Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis is een plek om lotgenoten te ontmoeten. Tijdens de informele bijeenkomsten krijgen bezoekers informatie over dementie en kunnen ze ideeën en ervaringen uitwisselen. Een Alzheimer Café biedt gezelligheid, muziek (soms live) en verrassende ontmoetingen.

Meer over het Alzheimer Café

Forum voor mantelzorgers

Op het forum van Alzheimer Nederland kunnen mantelzorgers terecht voor informatie, tips en ervaringen van lotgenoten. 24 uur per dag kunnen zij op het forum berichten schrijven. Er zijn vrijwillige moderatoren actief om hen te helpen en ondersteunen.

Naar het forum

Keukentafelgesprek

We hebben kaartjes ontwikkeld met 10 tips voor een keukentafelgesprek. Het keukentafelgesprek is bedoeld voor mantelzorgers en mensen met dementie. 

Download het keukentafelgesprek