Dossier passende activiteiten

Goede voorbeelden van passende activiteiten

DemenTalent

Mensen met dementie die vrijwilligerswerk doen, hebben minder last van veranderd gedrag zoals angst, lusteloosheid, depressie en boosheid in vergelijking met mensen die een dagbesteding bezoeken. Dat blijkt uit onderzoek van de afdeling Psychiatrie van het Amsterdam UMC. Bijkomend voelden ook de naasten (partners, kinderen) zich minder emotioneel belast. Het programma DemenTalent koppelt mensen met dementie aan een vrijwilligersfunctie die bij hen past. Wil je weten of er bij jou in de buurt ook een DemenTalent project is?

Meer informatie

Odensehuizen

Een Odensehuis is een informatie en ontmoetingsplek voor mensen met dementie en mantelzorgers. Je kunt er helpen met een spelletje doen, een stukje wandelen of samen bakken. Odensehuizen zitten door heel Nederland. 

Meer informatie

Digitale dagbesteding tijdens de coronacrisis

Mensen met dementie die normaal gesproken naar de dagbesteding gingen, moesten door de coronacrisis thuis blijven. Inge Rovers, casemanager dementie, zag wat dat betekende en kwam met de vraag ‘Kunnen we een alternatief bedenken?’. Gijsbert-Willem Evers, projectleider bij Welzijn Putten had de oplossing: de digitale dagbesteding in Putten is een feit!