Conceptverkiezingsprogramma's 2021

Alle politieke partijen hebben een conceptverkiezingsprogramma in aanloop naar de verkiezingen. Leden van de politieke partijen kunnen in veel gevallen meelezen en meedenken met deze programma's. De programma's zijn dan ook openbaar. Alzheimer Nederland leest ook altijd mee en haalt de relevante passages voor mensen met dementie en hun mantelzorgers eruit. Deze relevante passages kun je hier vinden. 

Ben je lid van een politieke partij? Wees kritisch op het conceptprogramma. Wij hebben de standpunten van Alzheimer Nederland op een rij gezet. Dit kun je als houvast gebruiken en leveren als input. 

Bekijk overzicht verkiezingsprogramma's 

CDA

Op 31 oktober 2020 heeft het CDA haar conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd.

Je kan tot 23 november 2020, 14.00 amendementen in dienen bij het partijbureau via verkiezingen@cda.nl. Tijdens het verkiezingscongres op 11 en 12 december beslissen de leden over alle ingediende amendementen en wordt het verkiezingsprogramma definitief vastgesteld.

Lees de relevante passages van het CDA

Christen Unie

De ChristenUnie heeft nog geen conceptverkiezingsprogramma

D66

Op 20 september 2020 heeft D66 haar conceptverkiezingsprogramma voor de Tweede Kamerverkiezingen 2021 gepresenteerd. Je kan wijzigingen voorstellen door te mailen naar besluitvormingscommissie@d66.nl

Lees de relevante passages van D66

Denk

Denk heeft nog geen conceptverkiezingsprogramma

Forum voor Democratie

Forum voor Democratie heeft nog geen conceptverkiezingsprogramma

GroenLinks

Op 10 oktober 2020 heeft GroenLinks haar conceptverkiezingsprogramma gepresenteerd. Leden van GroenLinks kunnen tot 8  november ideeën aandragen. Dit kan via je GroenLinks account.

Lees de relevante passages van GroenLinks

PvdA

Op 1 november 2020 heeft de PvdA haar conceptverkiezingsprogramma ‘Ons plan voor een eerlijker en fatsoenlijker Nederland’ gepresenteerd. Je kan ideeën aandragen via je PvdA account.

Lees de relevante passages van de PvdA

Partij voor de Dieren

Op 15 november 2020 heeft de Partij voor de Dieren (PvdD) haar conceptverkiezingsprogramma ‘Plan B: idealisme is het nieuwe realisme’ gepresenteerd. Leden van PvdD hebben tot zondag 22 november 2020, 11.00 uur de mogelijkheid amendementen in te dienen op het ontwerpverkiezingsprogramma. Op 6 december 2020 zullen ingediende amendementen gepubliceerd worden op de ledenwebsite. Op 12 december 2020 zullen de amendementen worden besproken, over de wijze waarop volgt later meer informatie. 

Lees de relevante passages van de PvdD

PVV

Op 9 januari 2021 heeft de Partij voor de Vrijheid (PVV) het verkiezingsprogramma ‘Het gaat om u’ gepresenteerd.

Lees de relevante passages van de PVV

SGP

Op 9 november 2020 heeft de SGP het verkiezingsprogramma ‘In Vertrouwen’ gepresenteerd. Lees de relevante stukken voor Alzheimer Nederland in de download. 

Lees de relevante passages van de SGP 

SP

Op 22 september 2020 heeft de SP het conceptverkiezingsprogramma aan haar leden gestuurd. Komende periode wordt het conceptprogramma besproken in de lokale afdelingen. Op basis van de suggesties en commentaren van de leden wordt een nieuwe versie gemaakt. Het uiteindelijke programma wordt vastgesteld op het partijcongres in december.

Lees de relevante passages van de SP

VVD

Op 6 november 2020 heeft de VVD het conceptverkiezingsprogramma ‘Samen aan de slag: nieuwe keuzes voor een nieuwe tijd’ gepresenteerd. Het verkiezingsprogramma van de VVD wordt definitief vastgesteld door de leden tijdens het congres op 28 november.

Lees de relevante passages van de VVD

50PLUS

Op 9 november 2020 heeft 50PLUS het conceptverkiezingsprogramma ‘De kracht van PLUS’ gepresenteerd. Reacties kun je insturen op deze website

Lees de relevante passages van de 50PLUS partij 

 

Christen Unie

Op 21 december 2020 heeft de ChristenUnie het conceptverkiezingsprogramma ‘Kiezen voor wat écht telt’ gepresenteerd. Het verkiezingsprogramma wordt vastgesteld door het ChristenUnie-congres op 30 januari 2021.

Lees de relevante passages van de Christen Unie