Projecten in de regio

Football Memories

Football Memories is een project voor mensen met dementie én affiniteit met voetbal. Aan de hand van foto’s, video’s, voorwerpen en anekdotes worden voetbalherinneringen opgehaald. Een prachtig initiatief, dat door Arjen Pijfers van Willem II, vanuit het Verenigd Koninkrijk naar Nederland is gehaald.

Meer informatie

  Afbeelding
  Football memories

  Arjen Pijfers helpt als landelijke coördinator ook andere voetbalclubs om dit project op te starten. Dit betreft zowel Eredivisie clubs als amateurclubs. Met Alzheimer Nederland gelden de volgende samenwerkingsafspraken:

  • De vrijwilligers van Football Memories krijgen een training van Samen Dementievriendelijk. Hierover zijn landelijke afspraken met team Samen Sementievriendelijk.
  • Arjen Pijfers laat het ons weten als er nieuwe clubs starten, zodat de betreffende regionale afdeling kan worden geïnformeerd. De afdeling kan helpen met naamsbekendheid en werving van deelnemers en vrijwilligers. Daarnaast is het sowieso leuk en goed om elkaar te kennen. Het project is niet van Alzheimer Nederland, maar van de voetbalclub, maar we zijn natuurlijk graag een goede samenwerkingspartner.

  Voor meer informatie neem contact op met: