Alzheimer Café vrijwilligers

Het organiseren van Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen voor mensen met dementie en hun naasten is een belangrijke activiteit van de regionale afdelingen. Het Alzheimer Café biedt maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Het is een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar men antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte heeft voor sociaal contact. 

Mededelingen

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Themagidsen

De themagidsen zijn op verzoek ontwikkeld om te faciliteren in de voorbereiding van een Alzheimer Café bijeenkomst. Je kunt deze als gespreksleiders en/of werkgroeplid gebruiken om in te lezen, voorbereidende vragen te formuleren, inspiratie op te doen en aanvullende informatie te vinden voor op de informatietafel.  

Doorontwikkeling

Het Alzheimer Café bestaat inmiddels 25 jaar! Daar zijn we trots op, en op jullie: zonder vrijwilligers geen Alzheimer Cafés. Velen van jullie gaven aan behoefte te hebben aan doorontwikkeling en innovatie van het Alzheimer Café op tal van aspecten. We verzamelden daarom input van honderden vrijwilligers door middel van een waarderend onderzoek, gesprekken tijdens regio overleggen en de Adviesraad Alzheimer Cafés. Daarmee zijn we nu hard aan de slag.

Lees verder

Andere inspiratiebronnen

Agenda

Gespreksleider in het Alzheimer Café | tweedaagse training

Tweedaagse training: de eerste dag (23-6-'23) is theoretisch en praktisch gericht. De tweede dag staat de rol van de gespreksleider centraal. Je kunt alleen voor beide dagen aanmelden. De tweede training is op 10 november 2023
Informatie & aanmelden
23
jun

Gespreksleider in het Alzheimer Café | tweedaagse training

Tweedaagse training: de eerste dag (8-9-'23) is theoretisch en praktisch gericht. De tweede dag staat de rol van de gespreksleider centraal. Je kunt alleen voor beide dagen aanmelden. De tweede training is op 12 januari 2024.
Informatie & aanmelden
08
sep

Materialen

Je zoekt nu naar materialen binnen jouw functie. Zoek hier binnen alle materialen.