Alzheimer Café en Trefpunt vrijwilligers

Het organiseren van Alzheimer Cafés en Trefpunten voor mensen met dementie en hun naasten is een belangrijke activiteit van de regionale afdelingen. Het Alzheimer Café en Trefpunt biedt maandelijkse bijeenkomsten voor mensen met een vorm van dementie en hun naasten. Het is een fijne ontmoetingsplek voor tips en informatie over (omgaan met) dementie. Waar men antwoord krijgt op vragen, ervaringen uitwisselt met lotgenoten en ruimte heeft voor sociaal contact. 

Mededelingen

Er zijn momenteel geen mededelingen.

Nieuwe themagidsen voor Alzheimer Café en Trefpunt

De themagidsen zijn bedoeld om te ondersteunen in de voorbereiding van een Alzheimer Café of Trefpunt. Hiervoor zijn in een overzichtelijk document informatie, inspiratie en materialen gebundeld. De informatie is geschikt voor zowel beginnende en doorgewinterde Cafés en Trefpunten en richt zich primair op mensen met dementie en hun naasten. Er wordt inspiratie geboden voor bijeenkomsten zonder en met spreker, en voor on- en offline invulling.

We danken alle vrijwilligers, experts en collega’s die hieraan hebben bijgedragen!  

Doorontwikkeling

Het Alzheimer Café en Trefpunt bestaat inmiddels 25 jaar! Daar zijn we trots op, en op jullie: zonder vrijwilligers geen Alzheimer Cafés en Trefpunten. Velen van jullie gaven aan behoefte te hebben aan doorontwikkeling en innovatie van het Alzheimer Café en Trefpunt op tal van aspecten. We verzamelden daarom input van honderden vrijwilligers door middel van een waarderend onderzoek, gesprekken tijdens regio overleggen en de Adviesraad Alzheimer Cafés en Trefpunten. Daarmee zijn we nu hard aan de slag.

Lees verder

Andere inspiratiebronnen

Agenda

Inloopuurtje Alzheimer Cafés en Trefpunten

Heb je vragen rondom de organisatie en uitvoering van het Alzheimer Café en Trefpunt, of wil je graag ervaringen uitwisselen met anderen?
Wees welkom bij het maandelijkse inloopuurtje!
Informatie & aanmelden
30
okt

Gespreksleider in het Alzheimer Café | Reservelijst tweede trainingsdag

Iedereen die wel de eerste, maar nog geen tweede trainingsdag gevolgd heeft, of deze nogmaals wil volgen, kan zich inschrijven voor een reservelijst.
Informatie & aanmelden
10
nov

Materialen

Je zoekt nu naar materialen binnen jouw functie. Zoek hier binnen alle materialen.