Nieuwe vrijwilligers

Werven, verwelkomen en inwerken

Alzheimer Nederland wil de leukste en waardevolste vrijwilligersorganisatie worden met de juiste vrijwilliger op de juiste plek, door een passend functieaanbod en vrijwilligersbeleid op landelijk, regionaal en lokaal niveau. 

We helpen jullie graag bij het werven van nieuwe vrijwilligers. Alle afdelingen mogen één vacature naar keuze via de social kanalen (Facebook en LinkedIn) van het landelijk bureau uitzetten. Dit is in de vorm van een advertentie (gesponsord bericht) die onder een gerichte doelgroep worden uitgezet. Lees meer.

Toolbox

We hebben diverse materialen samengesteld die je kunt gebruiken voor het werven, verwelkomen en inwerken van vrijwilligers. Kies hieronder een toolbox voor de bijbehorende materialen:

Resultaten campagne 2021 en aanbevelingen

Benieuwd naar de resultaten van de wervingscampagne van najaar 2021? Bekijk dan de factsheet of lees het interview met Marjolijne Lutke Schipholt (bestuurslid Vrijwilligersbeleid afdeling Arnhem e.o.). Tijdens de wervingscampagne was Marjolijne de schakel tussen het landelijk bureau en de potentiële nieuwe vrijwilligers in haar regio. Hoe heeft zij de samenwerking ervaren en welke tips geeft zij haar collega-vrijwilligers mee?  

Klankbordgroep vrijwilligers

Een klankbord groep van vrijwilligers wat betrokken bij de totstandkoming van deze campagne. Zij keken mee naar de diverse creatieve concepten voor de campagne en adviseerden vanuit hun eigen expertise. Daarnaast dachten zij mee in welke materialen handig zijn om te verstrekken in de toolbox.

In de klankbordgroep namen deel:

  • Fred Cohen, afdeling Amsterdam
  • Erik-Jan Veldhuis, afdeling Breda en omstreken
  • Jacques van den Berg, afdeling Delft-Westland-Oostland
  • Anne-Margriet van Coeverden, afdeling Arnhem en omstreken
  • Tineke Runia, afdeling Groningen
  • Leon Pieters, afdeling Parkstad Limburg

Voor meer informatie neem contact op met: