Instructies websitebeheer

Ter ondersteuning voor webmasters zijn instructievideo’s beschikbaar voor het beheren van de afdelingspagina en overige content. Welke instructies zoek je?

Eerste keer inloggen

Wanneer je geregistreerd ben als webredacteur in Nexios Vrijwilligers, krijgt Alzheimer Nederland automatisch bericht. Hierna wordt er een account op alzheimer-nederland.nl voor je aangemaakt en ontvang je een bevestigingsmail met meer informatie.

Bij inloggen maken we gebruik van een Twee-Staps-Verificatie (TFA) om de veiligheid van de website te waarborgen. Dit betekent dat je na inloggen met je gebruikersnaam en wachtwoord een code (gegenereerd op je telefoon) moet invoeren om toegang te krijgen. In het filmpje hieronder wordt uitgelegd hoe je de eerste keer moet inloggen om je account te koppelen aan je telefoon.

Extra instructies voor inloggen

 1. Inloggen via alzheimer-nederland.nl/user
 2. Voordat je kunt inloggen moet je de Google Authenticator App downloaden op je smartphone. Deze is beschikbaar in de Google Play Store en de Apple Store
 3. Heb je geen smartphone? Dan kun je via je computer een code genereren. Bekijk de handleiding
 4. Er is ook een handleiding beschikbaar voor inloggen met TFA met je smartphone. Bekijk de handleiding

Bewerken van de afdelingspagina

Om de afdelingspagina te bewerken moet je eerst inloggen en vervolgens jouw afdelingspagina openen. In de instructievideo's hieronder leer je hoe je op de afdelingspagina:

 1. een introductie toevoegt
 2. een nieuwsbrief toevoegt 
 3. een index toevoegt
 4. een geel blok toevoegt
 5. contactgegevens aanpast
 6. een informatieblok aanpast
 7. een video toevoegt

Nieuwe content plaatsen

Naast het bewerken van de regiopagina kun je ook nieuwe content toevoegen. In de instructievideo's hieronder leer je hoe je een:

 1. nieuwsbericht aanmaakt
 2. activiteit aanmaakt,
 3. nieuwe pagina aanmaakt
 4. nieuw Alzheimer Café aanmaakt

Overige instructies

Overige instructies