Nexios, Outlook, OneDrive & Teams

Nexios Vrijwilligers is bedoeld om de gegevens van vrijwilligers goed te beheren en is voor álle vrijwilligers van Alzheimer Nederland. Met jouw account kun je zelf je gegevens actueel houden en bepalen welke informatie andere vrijwilligers van jou kunnen zien. En kun je je voorkeuren voor nieuwsbrieven beheren.

Inloggen Nexios

Handleidingen Nexios Vrijwilligers

Algemene Verordening Gegevensbescherming

De Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG) is een nieuwe Europese wet met betrekking tot privacybescherming. De AVG regelt het recht op eerlijke, veilige en betrouwbare gegevensverwerking van natuurlijke personen. Volgens de wet is Alzheimer Nederland verantwoordelijk voor het verwerken van persoonsgegevens, niet alleen door haar medewerkers, maar ook door de vrijwilligersorganisatie. De AVG brengt dus ook regels met zich mee voor de landelijke, regionale en collecte vrijwilligers. Omdat de wet behoorlijk complex is, proberen we je zo goed mogelijk te helpen om op een correcte en veilige manier met persoonsgegevens om te gaan.

Meer over de AVG

Veelgestelde vragen

Als ik wil inloggen, krijg ik een melding dat ik geen toegang heb tot Nexios Vrijwilligers. Hoe los ik dat op?

Dit kan verschillende oorzaken hebben. Raadpleeg de handleiding Inloggen bij Nexios Vrijwilligers

In het lijstje vrijwilligers bij mijn afdeling of café staan ook mensen die ik helemaal niet ken. Hoe kan dat?

Het kan voorkomen dat een vrijwilliger vroeger een functie heeft gehad bij jouw afdeling of Alzheimer Café, maar inmiddels actief is bij een andere afdeling. Zijn oude functie bij jouw afdeling/Café heeft dan de status ‘inactief’ in Nexios Vrijwilligers. Als je alleen het lijstje actieve vrijwilligers van jouw afdeling of Alzheimer Café wilt zien, vink dan in het filter alleen ‘actief’ aan bij Functie, en kies bij Organisatie-eenheid jouw afdeling of Alzheimer Café.

Ik zoek een vrijwilliger die in Nexios Vrijwilligers zou moet staan, maar ik kan hem/haar niet vinden! Hoe kan dat?

Als je filters aan hebt staan, kunnen die ervoor zorgen dat iemand niet naar voren komt als je op een naam zoekt. Controleer dus je filters, zet ze gewoon even allemaal uit en probeer het dan opnieuw!

Kan ik een lijst met nieuwsbriefabonnees aanmaken voor mijn relaties?

Ja, je kunt ook je relaties toevoegen als nieuwsbriefabonnee. Kijk hiervoor in de handleiding.

Hoe kan ik een nieuwe vrijwilliger toevoegen aan mijn afdeling die al bij een andere afdeling geregistreerd staat?

Neem in deze situatie contact op met je regiocoördinator; die heeft inzage in alle gegevens van deze vrijwilliger en kan controleren of het daadwerkelijk om dezelfde persoon gaat. De regiocoördinator maakt dan een nieuwe functie voor deze vrijwilliger aan bij jouw afdeling. Vanaf dat moment is de vrijwilliger ook bij jouw afdeling ingeschreven en kun je hem beheren.

Let op: maak dus niet zomaar deze vrijwilliger aan als nieuwe vrijwilliger! We willen juist voorkomen dat er ‘dubbele’ vrijwilligers in komen te staan.