Voorlichtingspresentaties

Het geven van voorlichting is heel divers. Van het bedrijfsleven, verenigingen, kerken en (basis)scholen tot andere vrijwilligersorganisaties: iedere voorlichting weer anders. De ene keer heb je een half uurtje de tijd, de andere keer is het een volledige gastles.  

Workshop 

Het gebruik van de materialen wordt uitgelegd in een workshop. Je kunt je hiervoor inschrijven via de agenda op het Vrijwilligersplein. Staat er geen training voorlichting op het Vrijwilligersplein? Meld dan bij je regiocoördinator dat je graag de training wilt volgen. 

Informatie & Materialen 

Na het volgen van deze korte workshop krijg je de informatie en materialen toegestuurd. Deze kunnen worden afgestemd op de aanvraag. Daarom sturen we je voldoende materiaal: 

  • Een PowerPoint presentatie met diverse filmpjes die interactie met het publiek bevorderen. Het mooie van deze PowerPoint is dat er geen internet nodig is om de filmpjes te kunnen vertonen. 

  • Een quiz die op een speelse manier het publiek aan het denken zet over dementie. 

  • Een spelvorm om tussendoor het brein te activeren en te ontspannen. 

  • Een kaartspel met  een aantal stellingen over een dementievriendelijke samenleving om met elkaar in gesprek te gaan.​ 

Gastles basisscholen 

Specifiek voor gastlessen op basisscholen en als alternatief voor het Adoptieproject, heeft regionale afdeling Zeist e.o. mooie video’s met een werkboekje laten ontwikkelen. Omdat deze bestanden groot zijn kunnen we deze nog niet online beschikbaar maken op het Vrijwilligersplein. Raadpleeg ons als je deze wilt ontvangen! 

Inkomsten & kosten 

Als regionale afdeling kun je voorlichting inzetten om extra inkomsten te genereren. De richtlijn is: voorlichting aan vrijwilligers is gratis, in andere gevallen kun je maximaal €75 vragen.  

Je gemaakte reiskosten kun je declareren bij de regionale afdeling. Gebruik hiervoor het declaratieformulier