Kilometervergoeding verhoogd

Met ingang van 01-01-2023 wordt de KM-vergoeding met twee cent verhoogd; van 0,29 cent per naar 0,31 cent per gereden kilometer. Sinds de zomer ontvangen de relatiemanagers regionale afdelingen en coördinatoren binnen Samen dementievriendelijk vragen over het beleid km-vergoedingen. Er is begrip voor de vragen; in de basis mag vrijwilligerswerk geen geld kosten. De komende maand zullen de systemen en declaratieformulieren worden aangepast. Mocht dit impact hebben op de realisatie van 2023, dan treed de terugwerkende kracht in werking. Tegelijkertijd blijft Alzheimer Nederland het gebruik van OV stimuleren en promoten; de kosten voor trein, bus, OV-fiets, tram vergoedt Alzheimer Nederland volledig voor beroepskrachten en vrijwilligers.

Alzheimer Nederland vernieuwt het vrijwilligersbeleid

In april 2022 vulde een groot deel van alle vrijwilligers een enquête over de vrijwilligersreis in. Na een zomer waarin alle resultaten geëvalueerd werden, gaat het project een nieuwe fase in. Alzheimer Nederland start nu met het verbeteren van de vrijwilligersreis. Het belangrijkste uitgangspunt? Focus eerst op behoud, dan op groei. Onder anderen Edgar, Saskia en Alina droegen bij aan het project. Hoe kijken zij terug op het project en waar staat Alzheimer Nederland nu?

Lees verder

Dit doen we samen met

De Adviesraad

Naam

Afdeling / Alzheimer Café Functie

Jan Timmers

AC Zutphen

PR en Communicatie

Arie Slob  Afdeling Drechtsteden & Alblasserwaard  Voorzitter/trainer Samen dementievriendelijk 
Marjolijne Lutke Schipholt   Arnhem  Bestuurslid Vrijwilligersbeleid
Jan Heining IJssel-Vecht  Voorzitter/belangenbehartiging 
Fennie Tiemens  Oost-Veluwe  Bestuurslid Alzheimer Café 

 

Werkgroep

Naam Functie
Saskia de Jonge coördinator service en trainer, programma Samen dementievriendelijk
Sandra Bindi projectleider Kookclubs
Josephine Lambregts medewerker belangenbehartiging
Mariëtte Hofman coördinator DementieLijn
Alina Halászi adviseur vrijwilligersbeleid
Mariken Martens Projectondersteuner vrijwilligers

 

Leerplein

Ontdek onze e-learning modules voor vrijwilligers. Zoek in de categorieën naar een leertraject van jouw keuze en start met de leren! Elk leertraject is onderverdeeld in meerdere lessen die slechts enkele minuten duren. Handig voor als je weinig tijd hebt.

Bekijk modules