Vrijwilligersbeleid wordt vernieuwd

In de praktijk gebeurt er veel op het gebied van vrijwilligersbeleid. In 2010 is het huishoudelijk reglement opgesteld in samenwerking met afdelingen. Dat is weer even geleden.

Tijd voor vernieuwing!

De komende tijd buigt een groep van collega’s uit Amersfoort (werkgroep) en een veelzijdige groep collega’s uit het land (adviesraad) zich over onderwerpen binnen het vrijwilligersbeleid. Waar de werkgroep vooral inhoudelijke wensen en de verschillen per activiteit blootlegt. Spiegelt de adviesraad vanuit de dagelijkse praktijk van vrijwilligers: hoe houden we het behapbaar? Vinden we dit waardevol?

Onze ambitie

We gaan met elkaar in gesprek over o.a. invloed, inspraak & medezeggenschap, de vrijwilligersreis van werven tot en met afscheid nemen en hoe we het beleid kunnen borgen binnen de organisatie. Met als doel voor elke vrijwilliger een basis beleid te creëren. Want iedere vrijwilliger is immers vrijwilliger bij Alzheimer Nederland. Het resultaat is een uitwerking die kort, duidelijk en toepasbaar is voor elke afdeling en gemakkelijk vindbaar voor bestaande en nieuwe collega’s in het land en in Amersfoort. Via deze pagina houden we je op de hoogte van de laatste ontwikkelingen op gebied van beleid, en de communicatie daaromtrent.

Dit doen we samen met

De Adviesraad

Naam

Afdeling / Alzheimer Café Functie

Jan Timmers

AC Zutphen

PR en Communicatie

Arie Slob  Afdeling Drechtsteden & Alblasserwaard  Voorzitter/trainer Samen dementievriendelijk 
Marjolijne Lutke Schipholt   Arnhem  Bestuurslid Vrijwilligersbeleid
Jan Heining IJssel-Vecht  Voorzitter/belangenbehartiging 
Fennie Tiemens  Oost-Veluwe  Bestuurslid Alzheimer Café 

 

Werkgroep

Naam Functie
Saskia de Jonge coördinator service en trainer, programma Samen dementievriendelijk
Sandra Bindi projectleider Kookclubs
Josephine Lambregts medewerker belangenbehartiging
Mariëtte Hofman coördinator DementieLijn
Alina Halászi adviseur vrijwilligersbeleid
Mariken Martens Projectondersteuner vrijwilligers

 

Leerplein

Ontdek onze e-learning modules voor vrijwilligers. Zoek in de categorieën naar een leertraject van jouw keuze en start met de leren! Elk leertraject is onderverdeeld in meerdere lessen die slechts enkele minuten duren. Handig voor als je weinig tijd hebt.

Bekijk modules