Draag een vergeet-mij-nietje op Wereld Alzheimer Dag

We vragen iedereen om op Wereld Alzheimer Dag een Vergeet-mij-nietje te dragen. Zo laten we samen zien dat we mensen met dementie niet vergeten!

Maak een foto met jouw vergeet-mij-nietje en deel deze op social media met de hashtag #samenopWAD. Zo laten we zien dat we aandacht vragen voor dementie.

Bekijk de producten

Ideeën voor Wereld Alzheimer Dag activiteiten

De beursvloer

Een leuke manier om je netwerk uit te breiden en dementie onder de aandacht te brengen bij andere organisaties. Zo kun je bijvoorbeeld trainingen Samen dementievriendelijk of algemene voorlichtingen ‘ruilen’. Hier zie je een voorbeeld van vrijwilligerscentrale Utrecht: . Op www.beursvloer.com/ kun je meer lezen en een beursvloer aanvragen.

Samen op pad met ‘Fietsmaatjes’

Een leuk idee om invulling te geven aan het thema is een gezamenlijke activiteit met Fietsmaatjes. In 2019 organiseerde afdeling Zuid-Holland-Noord een activiteit waarbij mensen met dementie samen met een naaste op pad gingen met een elektrische duo-fiets. Heeft jouw afdeling interesse in deze samenwerking? Kijk dan op hun website en zoek naar een locatie in jouw buurt: https://fietsmaatjes.nl/

Een informatiemarkt

Op een informatiemarkt kun je heel goed laten hoe je met je naaste met dementie ‘samen op pad’ kun gaan. Denk aan informatie over leuke activiteiten om samen te ondernemen (wellicht vanuit een samenwerking met de lokale welzijnsorganisatie). Maar denk daarnaast ook aan promotie van je lokale/regionale Kookclub, de Alzheimer Cafés, het Odensehuis enzovoorts. Een informatiemarkt in samenwerking met partners uit jouw regio sluit hier ook heel goed op aan. 

Creatieve sessies

Laat mensen kennis maken met het thema dementie en ‘samen op pad gaan’ door middel van het organiseren van creatieve workshops of bijeenkomsten. Een paar voorbeelden:

  • Nodig iemand met dementie en/of zijn/haar mantelzorger uit om ervaringsverhalen te delen;
  • Organiseer een fotoworkshop (bekijk ook onze Inspiratiegids)
  • Organiseer een extra Onvergetelijk Kookclub waar men eenmalig vrijblijvend aan kan deelnemen;
  • Boek een Virtual Reality ervaring waarin mensen kunnen ervaren hoe het is om dementie te hebben

Creëer een PR stunt

Staat je gemeente op het punt om dementievriendelijk te worden of heb je anderszins een mooi event voor de boeg? Wereld Alzheimer Dag leent zich er perfect voor om hier bekendheid aan te geven via lokale nieuwsmedia. 

Materialen

Je zoekt nu naar materialen binnen jouw functie. Zoek hier binnen alle materialen.