Werven vrijwilligers

Slim samen werven

Al een tijdje op zoek naar die ene functie, maar lukt het niet zo goed? Het landelijk bureau helpt jullie graag. Alle afdelingen mogen één vacature naar keuze via de social kanalen (Facebook en LinkedIn) van het landelijk bureau uitzetten. Dit is in de vorm van een advertentie (gesponsord bericht) die onder een gerichte doelgroep worden uitgezet. Wij zorgen voor de uitvoering en het budget. Jullie geven aan voor welke vacature. Samen stemmen we af wanneer de advertentie te zien is en door wie (doelgroep targetting). Welke vacature wil jij in de etalage zetten? Mail je wens naar Mariken Martens, m.martens@alzheimer-nederland.nl.

Lees hieronder onze tips voor werven of download de materialen uit de toolkit.

Ga ook zelf aan de slag!

Lees 10 Gouden tips  (door Movisie, evaluatie 2021 en uit de enquête vrijwilligersreis) of bekijk 3 succesvolle voorbeelden:

  1. Vrijwilliger Anneke die haar eigen LinkedIn-profiel inzet met een zelf bedachte post. Bekijk voorbeeld.

  1. Afdeling die de materialen uit de toolbox Werven inzet . Bekijk voorbeeld of download de toolbox werven. 

  1. Samen dementievriendelijk die werft met een interview over een trainer. Bekijk voorbeeld.

Je kunt ook gebruik maken van de interviews die we voor je beschikbaar hebben. Je vindt hier 8 verhalen van en over diverse vrijwilligersfuncties. 

 

Toolbox werven

In onderstaande toolkit kun je alle materialen downloaden voor het werven van nieuwe vrijwilligers. Per materiaal vind je een duidelijk omschrijving en/of instructie. Er zijn materialen die kant-en-klaar zijn en direct gebruikt kunnen worden. Daarnaast zijn er ook materialen die je kunt bewerken om beter op jouw situatie aan te laten sluiten.

Vacatureteksten

Voor alle 28 vrijwilligersfuncties bij Alzheimer Nederland hebben we kant-en-klare vacatureteksten. Deze kun je gebruiken voor het werven van vrijwilligers. Per functie bieden we een lange en een korte vacaturetekst aan, die op vaste plekken ruimte bieden voor eigen aanpassingen.

Lees eerst de korte instructie voordat je aan de slag gaat met de vacatureteksten.

Download vacatureteksten

Fotografie

Speciaal voor de wervingscampagne hebben we foto's gemaakt van vrijwilligers. Deze foto's zijn gebruikt in de materialen in de toolbox. Je kunt deze foto's ook los downloaden. Er zijn foto's voor drukwerk (hoge resolutie) en online gebruik (lage resolutie).

Download foto's

Advertentie

Kant-en-klaar

Er zijn kant-en-klare advertenties gemaakt die direct bij een krant aangeleverd kunnen worden. Er zijn meerdere advertenties zodat je keuze hebt uit beeldmateriaal. Er zijn verschillende formaten beschikbaar: A4 (staand), A5 (liggend).

Download advertenties A4

Download advertenties A5

Bewerkbaar

Van alle kant-en-klare advertenties is een bewerkbare versie in PowerPoint gemaakt. Een aantal onderdelen zijn vastgezet zodat dit niet gaat verschuiven. De teksten (behalve de titel) kun je zelf aanpassen om bijvoorbeeld een advertentie te maken voor een specifieke advertentie in jouw regio.

Download advertenties 

Poster

We hebben diverse kant-en-klare posters ontwikkeld. Een poster kun je bijvoorbeeld ophangen in de supermarkt, bibliotheek, buurthuizen of andere plekken waar potentiële vrijwilligers komen. De poster is op A3 formaat en kan direct aangeleverd worden bij een lokale drukker.

Er zijn 2 soorten posters:

  • Poster met foto van vrijwilliger en bijbehorende tekst (diverse varianten met verschillend beeldmateriaal)
  • Poster met post-it briefjes: een symbolische poster waarop zichtbaar is dat door heel het land vrijwilligers worden gezocht. Dit geeft de diversiteit van de vrijwilligersorganisatie weer in functie en regio.

Download poster

De posters zijn in principe kant-en-klaar om te drukken. Mocht een drukker toch specifieke eisen hebben, neem dan contact op met Mirella Bulsink (contactgegevens onderaan de pagina).

Bewerkbaar

Wil je graag een eigen versie van de poster maken, dan kun je hiervoor het advertentiesjabloon in PowerPoint gebruiken. Let op: dit is niet geschikt voor drukwerk. Je kunt de poster online verspreiden of zelf printen.

Download bewerkbaar bestand

Flyer

We hebben een kant-en-klare flyer ontwikkeld. Deze flyer kun je bijvoorbeeld neerleggen in de bibliotheek en het buurthuis of verspreiden op bijeenkomsten. Er zijn diverse varianten van de flyer beschikbaar met verschillend beeldmateriaal. De flyer is op A5 formaat en kan direct aangeleverd worden bij een lokale drukker.

Download flyer

De flyers zijn in principe kant-en-klaar om te drukken. Mocht een drukker toch specifieke eisen hebben, neem dan contact op met Mirella Bulsink (contactgegevens onderaan de pagina).

Bewerkbaar

Wil je graag een eigen versie van de flyer maken, dan kun je hiervoor het advertentiesjabloon in PowerPoint gebruiken. Let op: dit is niet geschikt voor drukwerk. Je kunt de flyer online verspreiden of zelf printen.

Download bewerkbaar bestand

Social media materiaal

Beeldmateriaal

Voor social media hebben we divers beeldmateriaal ontwikkeld. Dit kun je gebruiken om de social media pagina aan te kleden (header foto) of voor een post/advertentie.

  • Header foto: voor Facebook en LinkedIn
  • Afbeelding voor post: voor Facebook, LinkedIn en Instragram (ook Instagram Story)

Download beeldmateriaal

Teksten

In de vacatureteksten is een stuk tekst opgenomen dat gebruikt kan worden voor promotie op social media. Voor het gemak hebben we deze ook los bij elkaar gezet.

Download teksten social

Do's en don't voor social media

Kun je nog wat hulp gebruiken bij social media? Bekijk dan onze do's en don'ts voor onze social media. hier vind je ook twee webinars over Facebook die je kunt terugkijken.

Meer informatie

Belscript

Yes! Iemand is geïnteresseerd in een carrière als vrijwilliger bij Alzheimer Nederland. Soms voor een specifieke functie en soms weet iemand het nog niet. Samen gaan jullie in gesprek om te verkennen wat past voor iedereen. Download hieronder een voorbeeld van een ‘sollicitatieproces’. Je kunt dit gebruiken als spiekbriefje.

Download

Voor meer informatie neem contact op met: