Werven vrijwilligers

Slim samen werven

Al een tijdje op zoek naar die ene functie, maar lukt het niet zo goed? Het landelijk bureau helpt jullie graag. Alle afdelingen mogen één vacature naar keuze via de social kanalen (Facebook en LinkedIn) van het landelijk bureau uitzetten. Dit is in de vorm van een advertentie (gesponsord bericht) die onder een gerichte doelgroep worden uitgezet. Wij zorgen voor de uitvoering en het budget. Jullie geven aan voor welke vacature. Samen stemmen we af wanneer de advertentie te zien is en door wie (doelgroep targetting). Welke vacature wil jij in de etalage zetten? Mail je wens naar Mariken Martens, m.martens@alzheimer-nederland.nl.

Lees hieronder onze tips voor werven of download de materialen uit de toolkit.

Toolkit - algemeen

Toolkit - per functie

In onderstaande toolkit kun je alle materialen downloaden voor het werven van nieuwe vrijwilligers, gecategoriseerd per vrijwilligersfunctie. 

Ga ook zelf aan de slag!

Lees 10 gouden tips (door Movisie, evaluatie 2021 en uit de enquête vrijwilligersreis) of bekijk 3 succesvolle voorbeelden:

  1. Vrijwilliger Anneke die haar eigen LinkedIn-profiel inzet met een zelf bedachte post. Bekijk voorbeeld.

  1. Afdeling die de materialen uit de toolbox Werven inzet . Bekijk voorbeeld of download de toolbox werven. 

  1. Samen dementievriendelijk die werft met een interview over een trainer. Bekijk voorbeeld.

Je kunt ook gebruik maken van de interviews die we voor je beschikbaar hebben. Je vindt hier 8 verhalen van en over diverse vrijwilligersfuncties. 

 

Voor meer informatie neem contact op met: