Hulp en informatie

De campagne biedt mantelzorgers met een Turkse of Marokkaanse achtergrond vernieuwd informatiemateriaal. We willen hen met de campagne laten weten dat ze er niet alleen voor staan.

Hiervoor verwijzen we voor informatie en advies naar de landingspagina’s www.dementie.nl/turks, www.dementie.nl/turkce en www.dementie.nl/maroc met Turkstalige en Arabischtalige informatie. Daarnaast attenderen we mensen op de meertalige brochures ‘Dementie? Je staat er niet alleen voor’ (verkrijgbaar in het Turks, Arabisch en Nederlands).

Voor wie

We richten ons met name op de doelgroep mantelzorger man/vrouw/x 45+ met een Turkse of Marokkaanse achtergrond. 

Hoe gaan we dat doen?

  • Turkstalige postercampagne in Turkse winkels in 6 steden (Rotterdam, Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Deventer en Eindhoven). Dit hebben we niet eerder gedaan, dus dit is voor ons een pilot om te kijken wat dit doet.
  • Advertenties via Facebook, Instagram en YouTube en verschillende Turkse en Marokkaanse websites waar we mensen doorverwijzen naar de landingspagina’s.
  • Berichten via Whatsappgroepen die verwijzen naar de landingspagina’s
  • De meertalige brochures worden verspreid via de folderrekken in de wachtkamers van huisartsen, zodat mensen ze daar makkelijk kunnen meenemen.

Elkaar helpen en versterken 

De campagne is landelijk ingezet. Om mensen beter te bereiken zou het enorm helpen als we ook regionaal en lokaal aandacht aan de campagne kunnen besteden. Dit kan bijvoorbeeld door de meertalige brochures en poster breder te verspreiden. Of door een Alzheimer Café of theehuis te organiseren over dit thema.


Informatie bestellen 

Posters
Turkstalige en Nederlandstalige posters kunnen worden besteld door een mail te sturen naar e.schaap@alzheimer-nederland.nl.

Meertalige brochures
De brochure ‘Dementie? Je staat er niet alleen voor’ is gratis verkrijgbaar in het Turks, Arabisch en Nederlands. Deze kun je bestellen via de webwinkel van Alzheimer Nederland. Ook zorgorganisaties, gemeentes e.d. kunnen de brochures daar gratis bestellen.

Informatie in het Turks of Marokkaans-Arabisch over dementie
Informatie in het Turks of Arabisch over dementie vind je op: 
>www.dementie.nl/turks 
>www.dementie.nl/turkce 
>www.dementie.nl/maroc