Video's voor in het Alzheimer Café

Hieronder vind je video's die je kunt gebruiken voor een vertoning in het Alzheimer Café. De video's zijn vanaf het Vrijwilligersplein af te spelen, of je bekijkt ze via YouTube.

Jong verhuisd naar het verpleeghuis

Teun Toebes zet zich in om mensen met dementie geluksmomentjes te bezorgen. Afgelopen augustus heeft hij zijn droom waargemaakt: wonen in een verpleeghuis waar mensen met dementie zijn huisgenoten zijn. Teun geeft een kijkje in zijn nieuwe leefomgeving.

Bekijk opname  (of klik op bovenstaande video)

 

Expert aan het woord

Prof. Dr. Marjolein de Vugt laat in de serie Restaurant Misverstand zien hoe we mensen met dementie zo goed mogelijk kunnen helpen om actief te blijven. "Als je kijkt naar wat er nog wél kan is er vaak meer mogelijk dan je denkt en dat heeft een positief effect op het welbevinden". 

Bekijk opname  (of klik op bovenstaande video)

Tafelgesprek over de impact van corona

Marit van Bohemen gaat in gesprek met de Gerjoke Wilmink (directeur Alzheimer Nederland), Prof. Dr. Marjolein de Vugt en vrijwilliger Riek van Vugt over de impact van corona op mensen met dementie en mantelzorgers. Wat is er de afgelopen maanden gebeurd en wat hebben we hiervan geleerd?

Bekijk opname  (of klik op bovenstaande video)