September 2021

18

Campagne heropening Alzheimer Cafés **

** Campagne i.s.m. de regionale afdelingen

Door de coronapandemie zijn de fysieke Alzheimer Café bijeenkomsten zo goed als stilgevallen. Sinds juni mogen er weer fysieke bijeenkomsten georganiseerd worden en de verwachting is dat vanaf september alle Alzheimer Cafés weer open zijn. Het landelijk bureau ontwikkelt i.s.m. een extern bureau een campagne om nieuwe en oude bezoekers te wijzen op de veilige heropening van de Alzheimer Cafés, Trefpunten en Theehuizen. 

Meer informatie

18

2bike4alzheimer

Alzheimer Nederland organiseert op zaterdag 18 september 2bike4alzheimer, een fietstocht waarmee we geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar de oorzaak van dementie. Er zijn meerdere ritten van verschillende afstanden uitgestippeld, zodat iedereen mee kan doen. 

> Meer informatie

21

Wereld Alzheimer Dag

Dinsdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag en vragen we extra aandacht voor dementie. Dit jaar valt Wereld Alzheimer Dag tegelijk met Prinsjesdag. Het thema van deze dag, ‘De vele gezichten van dementie', is gekozen door onze vrijwilligers. 

> Meer informatie

 

Oktober 2021

n.t.b.

Wervingscampagne nieuwe vrijwilligers **

** Campagne i.s.m. de regionale afdelingen

Momenteel staan er in de vrijwilligersvacaturebank 65 vacatures open. Dit is ongeveer 1,5 vacature per afdeling. Nu corona iets meer naar de achtergrond verdwijnt en er weer activiteiten georganiseerd mogen worden zijn er helpende handen nodig. Het landelijk bureau ontwikkelt i.s.m. een extern bureau een campagne voor de werving van nieuwe vrijwilligers. 

Meer informatie volgt binnenkort.

 

November 2021

07

Collecteweek

De cijfers liegen er niet om: 1 op de 5 mensen krijgt dementie en zelfs 1 op de 3 vrouwen. Dat betekent helaas dat we er allemaal mee te maken krijgen. Zelf of bij een dierbare. Alzheimer Nederland maakt wetenschappelijk onderzoek mogelijk. Maar daarvoor is geld nodig. De jaarlijkse collecteweek van Alzheimer Nederland speelt hierbij een belangrijke rol. Help jij ook mee? In 2021 vindt de collecteweek plaats van 7 tot en met 13 november. 

> Meer informatie