Februari

Hele maand: Onderzoek communicatiebehoefte vrijwilligers

Vanuit het landelijk bureau hebben we diverse communicatiemiddelen om onze vrijwilligers te informeren. Denk aan het Vrijwilligersnieuws of het Vrijwilligersplein. Op 10 februari start er een onderzoek over de manier waarop wij met onze vrijwilligers communiceren. Welke behoefte hebben onze vrijwilligers? Sluiten onze middelen hierop aan? En hoe worden onze middelen gewaardeerd? Met dit onderzoek willen we kijken of we de goede communicatiemiddelen inzetten, op de juiste manier, om onze vrijwilligers te bereiken. Je kunt tot 3 maart deelnemen aan het onderzoek via.

Maart

10 maart: Start Dementiemonitor

Dit jaar houdt Alzheimer Nederland in samenwerking met het Nivel voor de 8ste keer de Dementiemonitor Mantelzorg. Nieuw dit jaar is dat naast mantelzorgers óók mensen met dementie de kans hebben een vragenlijst in te vullen. De Dementiemonitor loopt van 10 maart tot en met eind juni van dit jaar. Samen doen we keihard ons best voor een zo groot mogelijk aantal respondenten! Voor vragen kun je contact opnemen met Aron Woonink via a.woonink@alzheimer-nederland.nl.

16 maart: Gemeenteraadsverkiezingen

Op 16 maart 2022 mag er gestemd worden op toekomstige raadsleden. Nederland telt 351 gemeente en iedere gemeente heeft een eigen gemeenteraad. Het aantal raadsleden – en dus zetels – verschilt per gemeente, afhankelijk van het aantal inwoners. Omdat de gemeente verantwoordelijk is voor de Wet maatschappelijke ondersteuning, is de gemeenteraadsverkiezingen ook voor mensen met dementie en hun naaste van belang. 

> Bekijk dossier gemeenteraadsverkiezingen

April

9 april: Vrijwilligersdag 2022: 'Altijd in de buurt'

Het is tijd voor een bedankje! Kom op zaterdag 9 april naar de Vrijwilligersdag ‘Altijd in de buurt’, in het Spoorwegmuseum in Utrecht. Speciaal voor jou organiseren we een volledig verzorgde dag met een programma vol mooie gesprekken, interactieve sessies én de nodige ontspanning. Ontmoeten we elkaar daar? Meld je nu aan! 

Meer informatie of direct aanmelden

Mei

Moederdagcampagne

Meer informatie volgt later

Juni

Vaderdagcampagne

Meer informatie volgt later 

TV-show

Meer informatie volgt later

Oktober

Restaurant Misverstand

Meer informatie volgt later

November

‘Stop dementie campagne’

Meer informatie volgt later

Collecte

De collecteweek in 2022 vindt plaats van 6 tot en met 12 november.

December

Herinneringen Kerstbal

Meer informatie volgt later