17
sep

 

Herinneringenrit

Alzheimer Nederland organiseert op zaterdag 17 seotember de Herinneringenrit (vorheen 2bike4alzheimer), een fietstocht waarmee we geld inzamelen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie.

> Meer informatie en materialen

21
sep

Wereld Alzheimer Dag

Woensdag 21 september is het Wereld Alzheimer Dag. Met dit jaar als thema: Samen op pad. Op deze dag vragen we extra aandacht voor dementie. We zijn blij dat er weer veel mooie activiteiten georganiseerd worden door het hele land.

> Meer informatie en materialen

26 
sep

Alzheimer Café campagne

Uit het dienstenonderzoek van Alzheimer Nederland blijkt dat mensen het Alzheimer Café van naam kennen, maar eigenlijk niet weten wat het Alzheimer Café is. Op 26 september 2022 start daarom een campagne waarin we uitleggen wat je in Alzheimer Café mag verwachten. De campagne duurt twee weken.

> Meer informatie en materialen

12
okt

Restaurant Misverstand

In Restaurant Misverstand volgen we mensen met dementie die tijdelijk als restaurantmedewerker aan het werk gaan, onder de bezielende leiding van chef-kok Ron Blaauw. In het najaar van 2022 wordt er weer een nieuw derde seizoen uitgezonden. 

> Meer informatie

16 
okt

Wat alz... campagne - stop dementie

 

6
nov

Collecteweek 2022

Tijdens onze jaarlijkse collecteweek in november halen duizenden mensen aan de deur en online geld op voor een toekomst zonder dementie. Collecteren levert een enorme impuls op voor dementie-onderzoek en zorgt voor mooie gesprekken aan de deur. Dit jaar is de collecteweek van 6 tot en met 12 november. 

> Lees meer