Dossier gemeenteraadsverkiezingen

Leergang gemeenteraadsverkiezingen 2022

Op 16 maart 2022 worden weer gemeenteraadsverkiezingen gehouden. Hét moment waarop we mogen kiezen hoe het politieke landschap er de komende vier jaar op lokaal niveau uit komt te zien. Maar hoe werkt de gemeente, wat is jouw rol in de campagne en hoe beïnvloed je het nieuwe college-akkoord? In deze leergang beantwoorden we in 4 workshops deze vragen.

Wil je deelnemen aan de workshops in deze leergang? Meld je dan snel aan.

Workshop 1: Hoe werkt de gemeente?

Hoe kunnen we als belangenbehartigers Alzheimer Nederland invloed uitoefenen op het gemeentebestuur?  Wat doet de gemeente om de inwoners met dementie en mantelzorgers bij haar beleid te betrekken? We hebben een focusbrief gemeenteraadsverkiezingen 2022 ontwikkeld om onze belangrijkste punten voor de komende 4 jaar over het voetlicht te krijgen.

Downloads bij deze workshop

Workshop 2: Campagne voeren

In deze tweede workshop van de leergang hebben we tips gegeven hoe je effectief invloed kunt uitoefenen op de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hoe breng je de 3 focuspunten voor in het coalitieakkoord van Alzheimer Nederland het beste voor het voetlicht? Hoe zet je jouw communicatiekracht in en wat is de rol van de lokale media?

Downloads bij deze workshop

Lees ook het artikel van aanamstelveen.nl: ‘Extra verpleeghuis, drie extra huisartsencentra en 500 extra zorgwoningen’ (PVDA)

Workshop 3:

Meer informatie volgt na afloop van de workshop 17 februari 2022.

Workshop 4:

Meer informatie volgt na afloop van de workshop op 17 maart 2022.

Voor meer informatie neem contact op met: