Maak kennis met Jeantien Brugma

jeantien_brugma_header_0.jpg

 

Rubriek het stokje -  profielschets van een vrijwilliger. De vrijwilliger mag het stokje doorgeven aan iemand van een andere afdeling. Deze keer Jeantien Brugma, die 'het stokje' gekregen heeft van Anne Cardinaals.

Naam:
Jeantien Brugma

Leeftijd:
56 jaar

Getrouwd/kinderen:
Ja, 3 kinderen

Woonplaats:
Amstelveen

Functie bij AN:
Secretaris afdelingsbestuur Amstelland en Meerlanden, webmaster van de afdelingssite, verzorgen persberichten en uitnodigingen Alzheimer Cafés, initiatiefnemer van de projectgroep ‘Jonge Mensen met Dementie’.

Omschrijf jezelf in 3 woorden:
Betrokken, vrolijk, praktisch.

Wat geeft jou energie als vrijwilliger?
Dat je daadwerkelijk iets kunt bereiken. Twee jaar geleden was er in de regio Amstelland en Meerlanden helemaal niets voor jonge mensen met dementie. Nu zijn er lotgenotenbijeenkomsten voor mantelzorgers en zijn er twee gespecialiseerde dagbestedingen voor jonge mensen met dementie. De projectgroep heeft daar een grote rol in gespeeld.

Waar kom je voor je bed uit?
Een nieuwe dag. Ik start met de hond uitlaten en een kop koffie.

Waarom doe je vrijwilligerswerk voor Alzheimer Nederland?
Helaas door ervaring met dementie: oma, moeder en schoonmoeder hebben dementie. Maar het kwam pas echt dichtbij toen zowel een broer als zus op hele jonge leeftijd dementie kregen.

Wat is je droom:
Nou, ik hoor hier natuurlijk te antwoorden: ‘wereldvrede’. Maar in het kader van dit interview houd ik het  klein: ‘een wereld zonder dementie’.

Aan wie geef je het Stokje door?
Fred Cohen, voorzitter van het afdelingsbestuur van Amsterdam.