Mag ik me aan u voorstellen?

Ik ben Martijn de Maar uit Amersfoort en werk sinds april 2017 als relatiebeheerder collecte bij Alzheimer Nederland. Hiervoor werkte ik bij commerciële bedrijven en ik was zoekende naar een baan met meer maatschappelijke betekenis. In de periode dat ik van dichtbij te maken kreeg met dementie, kwam ook de vacature voor relatiebeheerder collecte voorbij. Ik stuurde een enthousiaste sollicitatie en na een aantal zeer prettige sollicitatiegesprekken werd ik aangenomen. Daar ben ik erg blij mee.

Ik ben verantwoordelijk voor de collecte in de provincies Noord-Holland, Friesland, Groningen, Drenthe, Overijssel en een aantal gemeenten in Utrecht. Het is mijn taak om voldoende geschikte vrijwilligers bereid te vinden die de collecte in hun wijk en/of buurt willen coördineren en/of organiseren. Daarnaast ondersteun ik hen bij de voorbereidingen die nodig zijn voor een geslaagde collecteweek. Het uiteindelijke doel is natuurlijk dat er zoveel mogelijk collectanten kunnen lopen in onze collecteweek, zodat we een zo goed mogelijk resultaat kunnen behalen.

Wat dit werk zo leuk maakt is dat je te maken krijgt met veel verschillende persoonlijkheden, wie vaak elk op hun eigen manier positief gedreven zijn. Dit vaak ook gezien hun betrokkenheid met de ziekte. Door te werken aan de verbinding met deze vrijwilligers merk ik dat er enthousiaste ideeën ontstaan om de collecte elk jaar weer krachtiger, hipper en moderner te maken. Daarnaast ontstaan er soms ook spontaan ideeën waarbij Alzheimer Nederland op een leuke manier wordt ondersteund. Zo is één van mijn coördinatoren de hardloopuitdaging van zijn leven aangegaan. Hij loopt elke maand een marathon in één van de twaalf provincies, om onder andere het werk van Alzheimer Nederland te steunen.

Gelukkig zijn steeds meer mensen bereid om aan het collectesucces bij te dragen: de geefbereidheid van het Nederlands publiek neemt toe, waardoor de opbrengst van de collecte al vijf jaar op rij stijgt. Ook het aantal collectevrijwilligers neemt al jaren toe en dat is echt uniek in Nederland! Als collecteteam zijn wij daar natuurlijk erg trots op!

Ik verheug me enorm op de collecteweek, die dit jaar van 4 tot en met 9 november plaatsvindt. Graag tot dan!