Alzheimer Europe Conference in Den Haag zeer geslaagd

Alzheimer Europe Conference in Den Haag zeer geslaagd

Tineke Runia (voorzitter afdeling Groningen) en Klaasje Voskuilen (Regiocoördinator Alzheimer Nederland) waren allebei aanwezig op de Alzheimer Europe Conference. “ Een geweldig mooi en interessant congres waardoor het weer helder is waarom wij ons graag inzetten voor mensen met Dementie en hun naasten”, vertelt Klaasje. “Tijdens dit congres zijn we als Alzheimer Nederland één grote familie. Een indrukwekkende en pakkende dag. Mooie lezingen, veel informatie en bijzondere ontmoetingen met mensen uit binnen en buitenland. Een mooi en herkenbare verhaal van Nicci Gerard over haar boek, mensen uit de zaal zijn geroerd en geraakt.”

“Wat ontzettend leuk om de Alzheimer Europe Conference mee te maken, vooral de ontmoeting met Nicci Gerrard vond ik indrukwekkend, wat een vrouw!”- Arie Slob, voorzitter Afdeling Drechtsteden en Alblasserwaard

Uitreiking

Bij de plenaire sessie “Diagnosis and post-diagnostic support” stond zelfs één van onze vrijwilligers op het podium: Saskia Danen, bestuurslid van afdeling Amersfoort en omgeving. Zij reikte samen met Henk Smid, directeur van ZonMw, een award uit aan Wiesje van der Flier, hoofd onderzoek van het Alzheimer Centrum Amsterdam, voor hun Alzheimer's Biomarkers In Daily practicE (ABIDE) project. Dit project werd gefinancierd door ZonMw en Alzheimer Nederland.

Door de wetenschap, het delen en vertellen van verhalen en ervaringen uit heel de wereld, blijven we in beweging met elkaar. We zijn er nog niet, wel is er al veel gedaan voor mensen met Dementie. Mooi hoe het allemaal bij elkaar komt, wetenschap, denkers en doeners.  "Wij zijn trots en vinden het  fijn om onderdeel te zijn van Alzheimer Nederland", aldus Klaasje en Tineke.  

Het heeft me naast de inhoudelijke kant ook de mogelijkheid gegeven om, voor het doel waarvoor wij staan, 'goede zaken' te doen. Bedankt!”- Fred Cohen, voorzitter Afdeling Amsterdam