Alzheimer Nederland in de haarvaten van de maatschappij

Alzheimer Nederland heeft een landelijk dekkend netwerk door de 48 regionale afdelingen, de 3600 vrijwilligers en de 200 belangenbehartigers. Door jullie is onze impact groot en zijn we dichtbij mensen met dementie en hun mantelzorgers.

 

De focusbrief

Waar we ons voor inzetten, staat beschreven in de focusbrief van Alzheimer Nederland. We hebben ze in drie smaken: gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren. Veel belangenbehartigers en vrijwilligers hebben contact met de gemeente waar ze zelf in wonen. Met de focusbrief voor gemeente wijzen ambtenaren en wethouders op goed beleid voor mensen met dementie.

Creativiteit

Je werk als vrijwilliger blijven doen in tijden van corona is uitdagend, maar jullie zijn ontzettend creatief! Zo ook in de overhandiging van de focusbrief. Hieronder staat een filmpje waarin het harde werken van de vrijwilligers naar voren komt. En het belang van ons netwerk, we zitten in heel Nederland! Verspreid jij het filmpje ook onder je netwerk? Je kan het bijvoorbeeld delen op LinkedIn. Het staat hier op YouTube: https://www.youtube.com/watch?v=J4egy8WNKLw

Resultaat QR-code focusbrief gemeenten

Op de focusbrief voor gemeenten staat een QR-code. 23 gemeenten hebben de QR code op de focusbrief gescand. Zo hebben zij het regiorapport opgevraagd, het overzicht van het aantal mensen met dementie gekregen en zijn ze in contact gebracht met de regionale afdeling. Dat is een geweldige kans voor nieuw contact en mooie samenwerkingen.

 

Hoe doen anderen dit?

Maandelijks is er een belangenbehartigerscafé waar we goede ideeën en tips met elkaar uitwisselen. Wil jij ook de focusbrief overhandigen, maar weet je nog niet goed hoe? Sluit eens aan bij het café! Daar wordt je weer een stuk wijzer en leer je van elkaar.