Alzheimer Nederland ontvangt €418.000 voor Kookclub dankzij VriendenLoterij

Alzheimer Nederland ontvangt €418.000 voor Kookclub dankzij VriendenLoterij

Geïnspireerd op het succes van het tv-programma Restaurant Misverstand, gaat Alzheimer Nederland de Kookclub als activiteit aanbieden. In lokale restaurants, kantines of buurthuizen gaan mensen met dementie met hun mantelzorgers samen koken en samen eten. Dankzij de fantastische bijdrage van de VriendenLoterij van €418.000 gaan de eerste Kookclubs in september van start in samenwerking met Resto VanHarte.

Nog meer betekenen voor het welzijn van mensen met dementie en hun naasten

Van de 290.000 mensen met dementie in Nederland woont 70% thuis. De diagnose dementie betekent niet dat het leven direct ophoudt. Dementie overkomt mensen die nog midden in het leven staan en actief willen zijn. Het is ontzettend belangrijk voor de kwaliteit van leven dat zij zich nuttig blijven voelen en plezier beleven. Bij de Kookclub kan dat.

Samenwerken  

Bij de Kookclub gaan mensen met dementie met hun mantelzorger, familielid of vriend, samen koken en samen eten. Een activiteit waarbij mensen zich nuttig voelen en plezier kunnen hebben, met een focus op wat wél kan. Dan kunnen ook mensen met dementie zo lang mogelijk mee blijven doen in de maatschappij. In samenwerking met lokale afdelingen van Alzheimer Nederland en Resto VanHarte worden de Kookclubs georganiseerd in restaurants, kantines of buurthuizen.

Meer informatie over de Kookclub volgt. De planning is om in september 2021 met de eerste vijf Kookclubs van start te gaan.