Alzheimer Nederland roept op tot dementievriendelijke stembureaus

stemmen gemeenteraadsverkiezingen

Alzheimer Nederland roept in een persbericht gemeenten en mensen die betrokken zijn bij stembureaus op om zich goed voor te bereiden op mensen met dementie die komen stemmen tijdens de gemeenteraadsverkiezingen. Goed om dit te delen met vrijwilligers van stembureaus die je eventueel kent!

Amersfoort 8 februari 2018 - Op 21 maart 2018 vinden de gemeenteraadsverkiezingen plaats. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk dat mensen met dementie hun stem kunnen uitbrengen. Daarom roept de stichting vrijwilligers van stembureaus op om zich voor te bereiden op mensen met dementie. “Op dementievriendelijke stembureaus ervaren mensen met dementie begrip voor het feit dat zij vaak meer tijd en begeleiding nodig hebben bij het stemmen”, zegt Julie Meerveld, manager belangenbehartiging van Alzheimer Nederland. Op www.alzheimer-nederland.nl/stemmen is daarom nu informatie te vinden en worden online trainingen ‘Goed omgaan met dementie’ aangeboden. Meerveld: “Wij roepen gemeenten en vrijwilligers van stembureaus op om hier gebruik van te maken als voorbereiding op de verkiezingen. Wij hopen op zoveel mogelijk dementievriendelijke stembureaus op 21 maart.”

De materialen zijn aangeboden aan alle gemeenten, Kiesraad, kamerleden zorg, College voorde Rechten van de mens en het Ministerie van Binnenlandse Zaken. We hebben al diverse positieve reacties binnen. 

Lees het volledige persbericht