Bedankt en fijne vakantie!!

Wat een moeilijke tijd leven we in! En wat wordt onze achterban, de mensen voor wie we het doen, hard geraakt! De 80.000 mensen met dementie in de verpleegtehuizen, maar zeker ook de 200.000 mensen met dementie thuis. En daarnaast niet te vergeten al die mantelzorgers die soms al maanden 24/7 voor hun naasten zorgen.

Ik, Gerjoke, ben er heel erg trots op en ik wil jullie er heel erg voor bedanken dat jullie zo’n belangrijke rol spelen in het zo goed mogelijk ondersteunen van al die mensen. Zo mooi om te zien wat er de afgelopen tijd ontwikkeld en neergezet is. De lokale samenwerking met andere vrijwilligersorganisaties, de belacties, de lieve manieren om mensen met bloemen brengen of boodschappen doen tegemoet te komen, de online Alzheimer Cafés, de lokale belangenbehartiging.

Bijzonder om te zien ook hoe we in een mum van tijd, zowel de collega’s in Amersfoort als de vrijwilligers/collega’s in de afdelingen, in staat waren elkaar online te vinden. Ik vond het zelf heel prettig tijdens het online vrijwilligersevent op 6 juni en het online vragenuurtje niet lang daarna met velen van jullie in contact te staan. Moeten we er deels gewoon maar inhouden.

Spannende periode

Het is natuurlijk spannend hoe het nu verder gaat. Corona is nog steeds onder ons. Toch denk en hoop ik dat het niet meer tot zo’n totale lock down van de samenleving zal komen. Ik zou het ook absoluut onwenselijk vinden als er weer een algehele bezoekersstop voor de verpleeghuizen zou komen of dat de nu vaak moeizaam op gang komende dagactiviteiten weer gesloten worden. Kwaliteit van leven moet een belangrijk uitgangspunt worden. Ook als er een tweede coronagolf zou uitbreken.

Inspiratie op het Vrijwilligersplein

Mooi dat de Alzheimer Cafés vanaf september weer open kunnen. Natuurlijk is dat geen verplichting. Overleg vooral heel goed met de betrokkenen en kijk wat er bij jouw Alzheimer Café, Trefpunt of Theehuis mogelijk is. Op het Vrijwilligersplein staat een goed draaiboek waar je mee aan de slag kan.

Op het Vrijwilligersplein staan ook alternatieven, voorbeelden van collega vrijwilligers van andere afdelingen. Uiteraard kun je ook altijd even sparren met je regiocoördinator.

Wereld Alzheimer Dag

Wereld Alzheimer Dag zal dit jaar anders verlopen dan we mogelijk eerder van plan waren. Maar de dag blijft even belangrijk als in andere jaren! Ik hoop dat jullie een manier hebben gevonden om de dag niet ongemerkt voorbij te laten gaan. Deel je plannen met je regiocoördinator. Met elkaar kunnen we de dag goed benutten om extra aandacht te vragen voor onze achterban. Zij hebben dat meer dan ooit nodig.

Voor nu wil ik jullie allemaal een hele fijne zomerperiode en/of vakantie toewensen!

Hartelijke groet,

Gerjoke