Burgemeesters zijn aan zet voor dementievriendelijke verkiezingen

Alle burgemeesters van Nederland hebben van Alzheimer Nederland een brief ontvangen met de oproep om er voor te zorgen dat de verkiezingen voor de Provinciale Staten en de Waterschappen op 15 maart 2023 zo dementievriendelijk mogelijk verlopen. De toegankelijkheid van het stemproces is van groot belang voor een inclusieve samenleving. Alzheimer Nederland vindt het belangrijk dat mensen met dementie zo lang mogelijk hun politieke mening kunnen geven.  

De burgemeester is als hoofd van het stembureau verantwoordelijk voor een goed verloop van de verkiezingen. We hebben de burgemeesters tips meegegeven hoe ze het stembureau dementievriendelijk kunnen inrichten, de stembureauleden kunnen voorbereiden door de Samen dementievriendelijk training aan te bieden en hoe het stemproces goed te monitoren.  

Han ter Heegde, burgemeester van Gooise Meren: “ik ben heel blij met de goede tips van Alzheimer Nederland en heb direct gevraagd aan de verantwoordelijk ambtenaar of we voldoende doen in onze stemlokalen voor mensen met dementie.” 

We hebben alle informatie rondom de verkiezingen verzameld in een dossier.