Campagne ‘Zien is 1….Doen is 2’, voor een dementievriendelijke samenleving, terug op TV.

Samen dementievriendelijk, een initiatief van Alzheimer Nederland en het ministerie van VWS, gaat voor een dementievriendelijke samenleving. Inmiddels steunen bijna 415.000 mensen onze beweging. Maar voor een echte dementievriendelijke samenleving hebben we alle 17 miljoen inwoners van Nederland nodig. Daarom is vanaf dinsdag 9 maart de commercial ‘Zien is 1... Doen is 2' terug op tv. Herken jij de signalen van dementie?

 

We blijven campagne voeren!

De commercial is twee weken lang op tv en vijf weken op de social media kanalen van Samen dementievriendelijk te zien. In onderstaand filmpje reageren mensen op straat op Hans. Hans heeft dementie. Vaak herkennen zij de signalen van dementie niet (goed). Ze reageren ongeduldig of ongemakkelijk en rijden liever door als ze Hans tegenkomen. Maar gelukkig is er ook iemand die opstaat en Hans te hulp schiet. Wat doe jij? ‘Zien is 1…Doen is 2’.

Herken jij dementie?

De meeste mensen weten niet goed hoe ze om moeten gaan met iemand met dementie. Maar dat is makkelijker dan je denkt. Met de juiste kennis en vaardigheden kun je niet alleen zien, maar ook doen! Bekijk de commercial en test daarna in 15 minuten wat jij al weet. Doe de gratis online training 'GOED omgaan met dementie' op Samendementievriendelijk.nl.