Commercial over het herkennen van dementie wederom op TV!

Vandaag start de 4e landelijke tv en online publiekscampagne van dit jaar van Samen dementievriendelijk.
Deze commercial is 2 weken lang te zien op o.a. NPO, SBS, Net5 en Veronica. Ook zal de spot 4 weken gepromoot worden op Facebook. Bekijk ‘m bijvoorbeeld vanavond om
17.50u op NPO1, 19.18u op Net5, 19.44u of 22.35u op NPO2.

De commercial roept Nederlanders dan ook op een gratis online training te volgen zodat iederéen in Nederland leert hoe je iemand met dementie kunt helpen.

De kracht zit in de herhaling!
Help je weer mee om dit filmpje onder de aandacht te brengen bij je netwerk? Zo kunnen we nóg meer mensen bereiken en hen stimuleren een gratis online training volgen. Deel de boodschap door deze social media posts te liken en delen:


Tipje van de sluier van dit najaar!
Ook dit najaar zal Samen dementievriendelijk veelvuldig aandacht vragen voor het goed omgaan met dementie met 3 campagnes:

  • Op 16 september start de campagne ‘GOED omgaan met dementie in het openbaar vervoer’. Voor OV medewerkers wordt de nieuwe training ‘in het openbaar vervoer’ gelanceerd. Voor OV reizigers zal een online campagne starten en een campagnefilmpje is een week lang te zien zijn in alle NS treinen en op perrons. Op naar een dementievriendelijk openbaar vervoer!
  • Op 28 oktober start de campagne ‘in je buurt’, gericht op buren, vrienden, familieleden en verenigingsmaatjes van mensen met dementie. Een gelijknamige gratis online training wordt gelanceerd, waarbij iedereen die te maken heeft met mensen met dementie in hun sociale omgeving opgeroepen worden tot het doen van de gratis training. Vanaf dat moment wordt in de daaropvolgende maanden in 50 Alzheimer café’s en Odensehuizen de één uur durende bijeenkomst ‘hoe betrek je de buurt’ gehouden. Aanwezigen leren hoe zij hulp kunnen bieden én vragen.
  • Op 25 november sluiten we het campagnejaar af met de 5e en laatste tv publiekscampagne van dit jaar. De tv commercial die ook vanaf vandaag te zien is zal vanaf 25 november weer 2 weken te zien zijn op diverse tv zenders.