Corona update voor Alzheimer Cafés 16 september

Naar aanleiding van de laatste persconferentie is per 25 september in de horeca en bij evenementen het gebruik van een coronatoegangsbewijs verplicht. Wij zoeken momenteel uit wat dit betekent voor de Alzheimer Cafés. Tot 25 september gelden de huidige maatregelen en is het draaiboek actueel.

Download het draaiboek voor Alzheimer Cafés

 

Heropening Alzheimer Cafés

Sommige Alzheimer Cafés, Alzheimer Trefpunten en Alzheimer Theehuizen hebben er inmiddels een bijeenkomst opzitten. Anderen blijven nog even digitaal of zoeken een combinatie van fysiek en digitaal. Weer anderen bereiden zich voor op een heropening bij de start van het nieuwe seizoen. Er zijn vergaderingen geweest, programma’s gemaakt, nieuwe locaties gezocht en gevonden. En er is vanuit Alzheimer Nederland een landelijke pr-campagne voorbereid, om de vertrouwde maar ook nieuwe bezoekers te informeren over de heropening van de Alzheimer Cafés. Meer informatie vind je op de speciale campagnepagina.

Voor nu is het advies: kijk met je werkgroep op welke manier en in welk tempo je een fysiek Alzheimer Café kunt organiseren. Overweeg ook combinaties van fysieke en online bijeenkomsten. We horen graag jullie ervaringen en signalen.

Bedankt!

Julie Meerveld, Sandra Conijn, Saskia Jansen, Liesbeth van de Krol, Margret Ooms, Helma Thijssen, Karin van der Velden en Klaasje Voskuil.