De nieuwe focusbrieven zijn online!

De Provinciale verkiezingen komen eraan en daarom sturen wij digitale focusbrieven naar gemeenten en zorgverzekeraars/zorgkantoren.

In de focusbrieven staan onze belangrijkste onderwerpen waar financiers en beleidsmakers mee aan de slag kunnen voor goede ondersteuning en zorg bij dementie. De focus is gebaseerd op de behoeften van mensen met dementie, van mantelzorgers en onze gedeelde ervaringen. De uitkomsten van de Dementiemonitor 2022 hebben hierin een grote rol.

Met de focusbrief willen wij de partijen aansturen op beleid dat aansluit op de signalen van mensen met dementie en mantelzorgers en bieden we hen onze hulp aan.  

Vernieuwd

Dit jaar hebben we twee focusbrieven. We hebben de zorgverzekeraars en de zorgkantoren gebundeld omdat we de samenwerking tussen deze partijen willen stimuleren. Om papierverspilling tegen te gaan, versturen wij gemeenten, zorgverzekeraars en zorgkantoren dit jaar alleen een digitale focusbrief.

Belangenbehartigers

Onze belangenbehartigers ontvangen donderdag 16 of vrijdag 17 februari de focusbrieven op de deurmat. De verspreiding via warme contacten waarderen wij enorm en zorgen voor een groter effect.

Vragen/ideeën

Mocht je vragen of suggesties hebben stuur gerust een e-mail naar: belangenbehartiging@alzheimer-nederland.nl