Dementie-manifest uitgereikt aan Nationale Ombudsman

Dementie-manifest uitgereikt aan Nationale Ombudsman

Op woensdag 21 november 2018 reikte Silvy Ramsche een manifest uit namens mensen met dementie aan de Nationale Ombudsman, Reinier van Zutphen. Het manifest bevat 10 oproepen voor de samenleving, onder andere blijf met mij in gesprek en ondersteun daar waar nodig, neem niet gelijk alles over. Mensen met dementie hebben vaak het gevoel dat zij gemeden worden en over hen gesproken wordt in plaats van met hen. Daarin is hard verandering nodig.

Het manifest is geschreven in aanloop naar het Dementie-event van 5 september 2018, dit was de eerste landelijke bijeenkomst voor en door mensen met dementie. Silvy was een van de organisatoren van deze dag.

Je vindt de volledige tekst van het manifest hier Hoe je kunt helpen? Gebruik de hartenkreten van mensen met dementie in je Alzheimer Café of Trefpunt. Nodig mensen met dementie uit in je Alzheimer Café of Trefpunt en ga met hen in gesprek.

In de radio-uitzending Spraakmakers van woensdag 21 november is uitgebreid aandacht besteed aan het manifest. Je kunt de uitzending hier terugluisteren.