Dementievriendelijk in je buurt

Vandaag start de campagne ‘Dementievriendelijk in je buurt’

Meer hulp vanuit sociale omgeving van mensen met dementie, vandaag start de campagne ‘Dementievriendelijk in je buurt’

Wekelijks naar de tennisclub, op vakantie met vrienden, op bezoek bij familie. Sociaal actief blijven helpt om eenzaamheid bij mensen met dementie te voorkomen. Daarvoor hebben mensen met dementie af en toe wat (ongevraagde) hulp nodig. Van buren, familieleden, verenigingsmaatjes en vrienden. Uit onderzoek onder mantelzorgers blijkt dat er nog veel te winnen is in de kennis over dementie en het bieden van hulp vanuit de sociale omgeving van mensen met dementie.

Daarom start Samen dementievriendelijk vandaag de campagne ‘Dementievriendelijk in je buurt’. Een campagnefilmpje roept via regionale tv en Facebook op om de nieuwe gratis training ‘In je buurt’ te volgen. Hierin leer je in 15 minuten hoe je op een goede manier contact kunt maken én houden met iemand met dementie in je sociale omgeving.

Naast de online training is de gratis bijeenkomst ‘Hoe betrek je de buurt’ ontwikkeld, die vanaf november in ruim 50 Alzheimer café’s en Odensehuizen gegeven wordt. Hierin brengen deelnemers hun sociale netwerk in kaart en gaan ze met elkaar in gesprek aan de hand van stellingen en kennisvragen over dementie. Verenigingen kunnen vanaf 28 oktober een de gratis workshop ‘GOED omgaan met dementie in de vereniging’ aanvragen. Het doel van de workshop is om verenigingsleden te activeren verenigingsmaatjes met dementie langer bij de vereniging te blijven betrekken.
Meer informatie vind je op www.samendementievriendelijk.nl/injebuurt .

Help deze campagne onder de aandacht te brengen! Zodat mensen met dementie méér steun en hulp ontvangen vanuit hun sociale omgeving.

Deel onze communicatieuitingen via je eigen social kanalen:

Facebook: https://www.facebook.com/samendementievriendelijk/videos/1133614126833657/
Linkedin: https://www.linkedin.com/feed/update/urn:li:activity:6594536630890176512
Instagram: https://www.instagram.com/p/B4KKte6Jaiq/
Twitter: https://twitter.com/SamenDV/status/1188772287685840896

Kijktip: kijk vanavond om 19.00u naar Hart van Nederland op SBS6 voor een reportage over de campagne én een inspirerend verhaal van Jeffrey (35, heeft dementie) en zijn vriendengroep.