Even voorstellen: Team Learning & Service!

samendementievriendelijk

Als trainer SDV heb je vast al eens contact gehad met ons team Learning & Service. Dit team bestaat uit onze collega's Liesbeth en Sanne. En nee, hun voorletters hebben niets te maken met de keuze voor de naam van het team! Lees wat deze dames allemaal doen voor Samen dementievriendelijk en waarom!

Links op de foto: Liesbeth aan de Stegge (Projectmedewerker Learning)
Rechts op de foto: Sanne van der Meij (Projectmedewerker Service)


Liesbeth in haar eigen woorden:

Wat doe ik?
Zoveel mogelijk trainingen inplannen! Verder zorg ik er samen met een collega voor dat er een paar keer per week berichten worden geplaatst op onze social media kanalen (leuke foto’s van trainingen zijn bij ons altijd welkom!). Als projectmedewerker Learning houd ik mij ook bezig met evaluaties en onderzoek. Bijvoorbeeld naar hoe de training op locatie door aanvragers en deelnemers wordt ervaren, maar ook naar de effecten van een campagne of naar wat mantelzorgers belangrijk vinden.

Waarom Samen dementievriendelijk?
Ik heb eigenlijk altijd in de zorg gewerkt en ben opgeleid als maatschappelijk werker en orthopedagoog. Het mooie van Samen dementievriendelijk vind ik de aandacht voor het verspreiden van kennis over dementie maar ook het doorbreken van het taboe. Dementie is een ingrijpende en verdrietige ziekte maar (zeker in een beginstadium) kunnen en willen mensen met dementie gewoon nog meedoen! Ook privé heb ik (en velen met mij) te maken met dementie. Ik probeer iedere week even bij mijn oma met alzheimer langs te gaan. Soms om te helpen maar altijd voor een kopje thee en een praatje..


Sanne in haar eigen woorden:

Samen dementievriendelijk
Sinds april 2016 werk ik met veel plezier als projectmedewerker service bij Samen dementievriendelijk. In deze functie heb ik veel contact met mensen en bedrijven die dementievriendelijk willen worden. Binnen ons team ben ik ook contactpersoon van de Vriendengroep, dit is onze klankbordgroep. Aan deze groep vrijwilligers leggen wij onze nieuwe ideeën en plannen voor.

Samen met Liesbeth ben ik volop bezig met het inplannen en coördineren van trainingen op locatie. Het is fijn om te merken dat hier veel animo voor is en ik vind het super om de bevlogenheid en passie van jullie als trainers mee te maken!
 

Over mij
Ik woon in Hooglanderveen samen met Harry en mijn kinderen Jelmer (10) en Roos (8). In mijn vrije tijd vind ik het heerlijk om een rondje hard te lopen en te wandelen in de natuur. Ook ga ik graag naar (nieuwe) restaurantjes in Amersfoort en ben ik dol op Italië als vakantieland.